• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Šuman ipak vodi "zmajeve" u Finsku

Autor mondo.ba

Zahvaljujući reakciji ministra kulture i sporta Kantona Sarajevo Mirvada Kurića, rukometaši Bosne i Hercegovone će ipak putovati u Finsku.

Selektor BiH Bilal Šuman pronašao je rješenje za probleme u Rukometnom savezu BiH zbog kojih je bio upitan odlazak "zmajeva" u Finsku na utakmicu kvalifikacija za Evropsko prvenstvo u Hrvatskoj.

Kako je prenijelo sarajevsko "Oslobođenje", zatražio je pomoć od Mirvada Kurića, ministra kulture i sporta Kantona Sarajevo, koji mu je odmah izašao u susret i obećao da će njegovo ministarstvo obezbijediti 50.000 KM, koliko je potrebno za avionske karte i smještaj ekipe u Finskoj.

"Veliko hvala ministru Mirvadu Kuriću, koji nam je pomogao i u novembru prošle godine. Mislim da smo našli rješenje i putovanje u Finsku je izvjesno. Sve će biti jasnije danas, a onda bih se mogao posvetiti poslu selektora, što bi mi trebalo biti primarno", izjavio je Šuman sarajevskom dnevniku.

Na pitanje zašto se bavio stvarima koje nisu u opisu njegovog posla, Šuman je naglasio da nije mogao da zamisli da reprezentacija BiH ne otputuje u Finsku.

"Došao sam na poziciju da svoj posao obavljam časno i pošteno. BiH je moja zemlja i s ponosom sam nosio dres reprezentacije, a ponosan sam i što sam selektor. Ova situacija me je pogodila, ali nisam želio da sjedim i čekam, jer bih se utopio u letargiju koja vlada u našem rukometu. Nismo smjeli i ne smijemo u budućnosti dozvoliti da naš rukomet nestane. Sada smo našli rješenje, ali za budućnost moramo naći adekvatnija i dugoročnija rješenja", podvukao je selektor "zmajeva".

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC