• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Švarcman namučio Đokovića

Autor mondo.rs

Srpski teniser posle pet odigranih setova i tri sata i 19 minuta izborio plasman u osminu finala Rolan Garosa

Novak Đoković odigrao je maraton, i dobio ga je!

U trećem kolu Rolan Garosa naišao je branilac trofeja na "tvrd orah" Dijega Švarcmana, ali je posle pet setova uspeo da se plasira u osminu finala.

Đoković - Švarcman 3:2 (5:7, 6:3, 3:6, 6:1, 6:1)

Srpski teniser, koji je prošle godine prvi put u karijeri osvojio trofej Rolan Garosa i tako kompletirao sva četiri pehara sa grend slemova, za prolaz u četvrtfinale igraće protiv pobednika meča Lukas Puj (Francuska) - Alberto Ramos Vinoljas.

Novak je već jednom u karijeri odmeravao snage sa Švarcmanom, 41. igračem sveta, 2014. godine, na US Openu, kada je ubedljivo slavio sa 3:0, ali u Parizu je bilo mnogo teže.

Argentinac je posle početnog brejka drugog igrača sveta i rezultatskog zaostatka (1:4), uspeo da preokrene i povede 1:0 u setovima (7:5). Obećao je da će protiv Đokovića igrati "više od maksimuma" i to je i sproveo u delo, dok na drugoj strani Novak nije demonstrirao svoj najbolji tenis.

Uprkos tome, uspeo je da se konsoliduje, i iskoristi u maratonskom osmom gemu šestu brejk loptu (5:3), pa mu posle toga nije bilo teško da poravna rezultat. Ali, ni Švarcman se nije predavao. Gotovo po identičnom scenariju ponovo je stigao do vođstva od 2:1 u setovima. On je bio taj koji je napravio brejk u osmom gemu (5:3), a onda je Đoković već u narednom imao priliku da mu uzvrati istom merom. Propustio je četiri prilike, pa je Argentinac okončao set u svoju korist.

A onda - preokret. Đoković je od tog trenutka u potpunosti zagospodario terenom. Furiozno je stigao do 4:0, ali je uprkos tom ubedljivom vođstvu bio nervozan. Ušao je tada i u raspravu sa sudijom Karlosom Ramosom, jer je dobio upozorenje nakon što je jednu lopticu poslao u pravcu lože nezadovoljan posle izgubljenog poena.

Napeti Đoković prišao je sudiji i pitao ga "Da li sam poslao lopticu u pravcu tebe?" i "Šta sam rekao? Da li ti razumeš srpski?", a tu situaciju iskoristio je Švarcman da vrati jedan brejk.

Novak
Izvor: YouTube

Ipak, to je bilo sve što je uradio u tom setu, jer je Đoković potom dobio i naredna dva gema. Identičnim rezultatom okončao je i peti set i posle tri sata i 19 minuta igre overio je plasman u osminu finala.

Važan trijumf proslavio je ponovo sa klincima koji sakupljaju lopte

Deca
Izvor: YouTube

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC