• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Odbojkaši sjajni u Teheranu (IZJAVE)

Autor mondo.rs

Reprezentacija Srbije u duelu sa domaćim Iranom nastavila seriju pobeda u Svetskoj ligi. Nikola Grbić o impresivnom četvrtom setu i motivu pred okršaj sa Belgijom u nedelju.

Najbolji srpski odbojkaši ostvarili su u subotu treću uzastopnu pobedu u Svetskoj ligi, a četvrtu iz dosadašnjih pet utakmica.

"Orlovi" se drugog vikenda ovog komercijalnog takmičenja takmiče u grupi D u Teheranu, gde su posle trijumfa nad Argentinom (3:0) srušili i domaćina, reprezentaciju Irana, koju trenira nekadašnji naš selektor Igor Kolaković - 3:1 (25:20, 25:23, 16:25, 25:16)!

Igrali su Okolić, Kovačević, Ivović, Jovović, Luburić, Majstorović, Podraščanin, Lisinac, Buculjević, Krsmanović i Blagojević.

"U tri seta koja smo dobili, to je bila ekipa kakvu želim uvek da vidim. Najdraži od svega mi je četvrti set i reakcija koju su momci imali nakon jednog prilično ružnog seta, u kome su se oni odvojili, a mi nismo mogli da prihvatimo činjenicu da nam ne ide. Video sam tada početak neke nervoze, ali od prvog poena četvrtog seta je bilo jasno koliko su fokusirani i na pravom putu", rekao je selektor Nikola Grbić.

Njegovi izabranici se sa skorom 4-1 i 12 bodova nalaze u vrhu tabele, uz bok Brazilu i Francuskoj i ako ovako nastave imaće odlične šanse da početkom jula brane trofej na Fajnal siksu u Kuritibi (Brazil).

Srbija će se na oproštaju od Teherana u nedelju sastati sa Belgijom, koja je u pet setova prvo izgubila od Irana, pa pobedila Argentinu.

Biće to prilika da se revanširaju za iznenađujuće ubedljiv poraz koji su "crveni đavoli" naneli Podraščaninu i drugovima prošlog vikenda u Novom Sadu, ali Grbić upozorava da u takvoj želji može i da se izgori.

"Još iz igračkih dana ne mogu da dočekam sledeću utakmicu protiv tima od koga sam izgubio, to je za mene uvek bio veliki motiv. Ali, sada se nadam da će momci odigrati kao u prva dva meča u Teheranu. Sve ostalo, neke sportske osvete, želja 'da im vratimo', mogu samo da nas udalje od dobre igre".

Do završnog turnira ostaje da se odigra još jedan vikend, u okviru koga će Srbija u Kordobi (Argentina) odmeriti snage sa domaćinom, pa sa Bugarskom i Brazilom.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC