• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ribera i Šuman složni - BIH mora na EP

Autori mondo.ba Autori Samir Cacan

Selektor Španije hvalio bh. tim, Šuman svjestan da “zmajevi” moraju dobiti Austriju u gostima da bi otišli na Evropsko prvenstvo.

 Ribera i Šuman izjave BiH - Španija Izvor: MONDO/Samir Cacan

Rukometna reprezentacija Bosne i Hercegovine poražena je u petom kolu kvalifikacija za Evropsko prvenstvo od selekcije Španije 19:25.

Zmajevi naredni kvalifikacioni meč igraju protiv Austrije u Beču gdje im je potrebna pobjeda ako žele izboriti drugu poziciju u grupi.

Trener gostujućeg sastava Đordi Ribera je rekao da je sretan zbog dva osvojena boda.

“Bilo je veoma teško u prvom dijelu kada smo igrali dobro, ali je golman BiH bio veoma dobar. U nastavku smo izgubili nekoliko lopti, BiH se primakla, pa smo u posljednjih deset minuta riješili utakmicu. BiH je dobra reprezentacija i nadam se da će u meču s Austrijom ostvariti plasman na EURO”, rekao je Ribera.

“Ovo je bila moja prva utakmica za naš nacionalni tim, zahvalan sam selektoru što mi je dao priliku. Sada smo fokusirani na utakmicu s Finskom sljedeće subote”, rekao je Koloma Markez koji je, baš kao i njegov selektor, imao samo riječi hvale za naše igrače.

Izvor: MONDO/Samir Cacan

Selektor reprezentacije Bosne i Hercegovine Bilal Šuman čestitao je gostima na pobjedi.

“Ovo za nas znači da u Beču moramo slaviti ako hoćemo na EURO. Mislim da smo danas pobijedili sami sebe, sa svim greškama koje je selekcija Španije kažnjavala. Imali smo previše tehničkih grešaka i falilo nam je širine i šuteva sa krila. Naši golmani su bili odlični, imali smo velikih problema na početku utakmice sa odbranom, ali u drugom dijelu smo promašili dva penala i dva zicera gdje smo se mogli približiti reprezentaciji Španije”, rekao je Bilal Šuman i dodao da je Španija ozbiljna ekipa koja na pravi način zna kazniti greške protivnika.

“Ostalo nam je da pogledamo kako je ovo danas izgledalo i okrećemo se prema reprezentaciji Austrije. Ako želimo u Hrvatsku, moramo ići na pobjedu. Svjesni smo toga i nadam se da ćemo uspjeti na teži način osigurati plasman na Evropsko prvenstvo'', rekao je Šuman.

Golman našeg državnog tima Benjamin Burić doživio je povredu tokom utakmice.

“Znamo da je povreda mišića, ali koje je ozbiljnosti ne znamo”, istakao je Šuman.

Burića je na golu dostojanstveno zamijenio Nebojša Grahovac koji je istakao da je “crvena furija” za klasu bolja ekipa od Bosne i Hercegovine.

“Pokušavamo raditi da se približimo tom nivou. Kaznili su sve naše greške. Ostaje nam da analiziramo utakmicu i vidimo gdje smo griješili i šta možemo popraviti. Sve zavisi od nas i nadam se da će biti dosta naše publike i da će nas podržati. Austrija je tu negdje sa nama, ostalo je još 60 minuta i nadam se da ćemo sljedeće godine igrati u Hrvatskoj'', rekao je Grahovac.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC