• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Svjetska tekvondo federacija više nije WTF

Autor mondo.rs

Zbog negativnih konotacija njene skraćenice Svjetska tekvondo federacija promijenila ime.

Svjetska tekvondo federacija  - World Taekwondo Federation promijenila je ime i ubuduće će se zvati samo World Taekwondo, saopštila je ova organizacija.

Na ovaj potez čelnici Svjetske tekvondo federacije odlučili su se jer je njena skraćenica WTF izazivala brojne negativne konotacije na društvenim mrežama.

"U današnje digitalno doba skraćenica naše federacije izazivala je negativne konotacije koje nemaju veze sa našom organizacijom i bilo je važno da se rebrendiramo i bolje povežemo sa našim fanovima“, izjavio je predsjednik Svjetskog tekvondoa Čungvon Ču za zvanični sajt federacije.

Osim imena promijenjen je i logo organizacije koji u sebi sadrži slovo T obojeno u pet boja, odnosno bojama olimpijskih krugova.

"Rebrendiranje organizacije i novi logo izražavaju našu posvećenost razvoju i adaptaciji kako bismo bili relevantna organizacija za današnju modernu publiku“, saopšteno je iz Svjetskog tekvondoa.

Svjetska tekvondo federacija osnovana je 1973. godine, a danas broji 208 članica. Tekvondo je uvršten na OI u Seulu 1988. i OI u Barseloni 1992.  kao demonstrativni sport, a od Olimpijskih igara u Sidneju tekvondo je i zvanično olimpijski sport.

Srbija (kao nasljednik Jugoslavije) član je svjetske tekvondo federacije od 1975. godine, Hrvatska je primljena u članstvo 1992., Slovenija i BiH 1993. godine, Makedonija 2001. godine, a Crna Gora 2007. godine.  Od 2013. godine u članstvo je primljeno i tzv. Kosovo.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC