• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Novak u trećem finalu ove godine!

Autor mondo.rs

Pobedom protiv Medvedeva u dva seta, Đoković je ušao u završnu borbu za titulu Istborna.

Doha - titula! Rim - poraz! Istborn - ???

Novak Đoković u subotu će igrati treće ovogodišnje finale, jer je danas u dva seta pobedio ruskog rivala, Danila Medvedeva - 6:4, 6:4.

Iako nije igrao najbolje što može, Nole je za sat i 23 minuta igre bez velikih problema izborio plasman u borbu za titulu, koju dosad nije osvajao jer na ovom turniru nije učestvovao.

Zapravo, Srbin je najbolje rangirani teniser koji se takmiči u Istbornu još od 1999. godine.

U skladu s tim, i Novak ove nastupe posmatra kao priliku za podizanje forme za Vimbldon, koji je tri puta osvajao, ali i bez obzira na "pirpremni karakter", nema dileme da će Đoković u subotu igrati najbolje što može da podigne još jedan trofej.

Rival u finalu biće mu pobednik duela Rišar Gaske - Gael Monfis.

"Iskreno se nadam da ću odigrati bolji meč sutra", izjavio je Đoković posle meča, dobro raspoložen. Danas je naspram sebe imao borbenog rivala, od koga je spasio tri od četiri "brejk" lopte u prvom setu, u kojem je shvatio da će protiv ruskog protivnika morati maksimalno ozbiljno.

Potpuno fokusiran, Novak je vođstvom 2:0 "otvorio" i drugi set i u njemu je tu prednost mirno sačuvao, do kraja i pobede.


DRUGI SET: 6:4!

6:4 Iskoristivši prvu meč loptu na svoj servis, Novak rutinski privodi meč kraju i ide u finale!

5:3 Sve ide prema planu. Nole kontroliše igru i približava se svom trećem finalu u 2017. godini, iako Medvedev ne odustaje od borbe.

2:1 Početak - odličan! Čvrsto, sigurno, Nole je ponovo stekao "brejk" prednosti (2:0) i identično kao u prvom setu "otvorio" i ovaj deo meča.

PRVI SET 6:4!

6:4 Novak je poveo, za 42 minuta! Sačuvao je tri od četiri "brejk" lopte i odigrao dovoljno dobro da se primakne na set od finala.

5:4 "To, to", vikao je Novak i bodrio se! Podigao je nivo igre Srbin, "vezao" dva gema i drugim brejkom došao na gem od vođstva u setovima.

3:4 Posle sedam odigranih gemova, kao da i Novaku popušta koncentracija. Medvedev je bez većih problema preokrenuo i poveo u gemovima. Srećom - nema prednost brejka.

2:2 Rus uzvraća. Ribrejkom, potvrđenim "niskim" Noletovim udarcem, Medvedev je takođe ostvario prvi brejk u ovom duelu.

2:0 Počelo je odlično! Medevedev je servirao, a Đoković mu mirno oduzeo servis, pa zatim potvrdio brejk. Rus ne uspeva da sakrije nervozu na početku duela.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC