• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Đoković: Evo zašto sam izabrao Ančića...

Autor mondo.rs

Nadamo da će sveža lica na Turu, Đokovićev "AA" tandem trenera, pomoći Nov4ku da ponovo postane No1e.

Novak Đoković, malo po malo, nastavlja da formira tim s kojim će sarađivati posle rastanka sa Borisom Bekerom, Marjanom Vajdom i ostalim članovima štaba.

I, iznenađenje stiže iznenađenje…

Posle Andrea Agasija, sa kojim i dalje ima neformalni dogovor o saradnji, koji ne podrazumeva "full time" posao, srpski teniser postigao je i dogovor sa nekadašnjim hrvatskim asom, Mariom Ančićem, koji će se priključiti već na Vimbldonu.

Odnosno, sa Đokovićem će tokom pohoda na četvrti vimbldonski trofej, raditi i Agasi i Ančić, koji se pre toga nikada nisu bavili tim poslom, ali…

3:1

Novak i Mario četiri puta su se sastajali na ATP turu. Tri godine mlađi Beograđanin dobio je tri meča (Sidnej 2009, Madrid 2007, US Open 2005), a jedini duel koji je pripao Splićaninu bio je 2006. na - Vimbldonu, 6:3, 5:7, 7:6, 6:3.

Novak je posle trijumfa u Istbornu danas, gde je u finalu nadigrao Gaela Monfisa i osvojio 68. trofej u karijeri, istakao da to ne može da bude problem.

Naprotiv…

Tvrdi da tipovi poput Agasija i Ančića mogu itekako da mu pomognu da prođe kroz put posut trnjem posle još jednog u nizu nezgodnih žrebova koji su bivšeg "Broja 1" sačekali u karijeri.

"Pre svega, Mario je moj veoma dobar prijatelj", rekao je Đoković u gradiću na jugu Engleske odakle će se preseliti u London i sačekati raspored za mečeve 1. kola.

"Bio je šesti ili sedmi na svetu na vrhuncu karijere. Igrao je polufinale Vimbldona, pobedio je Federera dok je još bio tinejdžer, čini mi se. Hoću da kažem, on je bio veoma, veoma talentovan igrač, ali nije imao sreće s povredama i bolestima koje su mu prerano okončale karijeru. Međutim, nijednog trenutka nismo izgubili kontakt, on je jedan od najbližih prijatelja koje sam ikada imao na ATP turu", dodao je Đoković i zaključio:

"Izabrao je drugačiji put u životu od men, on se sada bavi finansijama, ali sam ga dovukao nazad u tenis i biće mi veoma drago što ću ga videti u Londonu i provesti vreme i sa Agasije, i s njim. Nadam se da ćemo imati dobar turnir".

I mi se nadamo da će sveža lica na Turu, AA tandem, pomoći Nov4ku da ponovo postane No1e.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC