• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Srbi 5. u Brazilu: Da se ponovi 2015, samo obrnuto

Autor mondo.rs

Za najbolje srpske odbojkaše nije završeno takmičarsko leto, jer već razmišljaju o Evropskom prvenstvu u Poljskoj. Evo šta Aleksandar Atanasijević kaže o tome, kao i o lošem rezultatu na F6 Svetske lige.

 Srbija peta u Svjetskoj ligi 2017 Izvor: MN PRESS
Izvor: MN PRESS


Odbranu titule Svetske lige najbolji srpski odbojkaši završili su u grupnoj fazi Fajnal-siksa u Brazilu.

U generalnom plasmanu završnog turnira zauzeli su peto mesto, posle dva uzastopna poraza na stadionu u Kuritibi - od SAD 1:3, pa od Francuske 2:3.

Šteta, jer je kvalitet naše selekcije nesporan, kao što su, nažalost, prisutne bile i mane u igri, koje su sprečile izabranike Nikole Grbića da se ponovo nađu u polufinalu najisplativijeg međunarodnog takmičenja (pobednik osvaja milion dolara).

Dan posle eliminacije, tokom posete ambasadora Srbije Veljka Lazića ekipi, svoje utiske posle nastupa na F6 turniru izneo je jedan od lidera reprezentacije, Aleksandar Atanasijević.

Spletom okolnosti, on prošle godine nije bio deo tima koji je osvojio prestižan trofej, što mu je ovog leta bio dodatni motiv, ali dalje od grupne faze se, ipak, nije moglo.

"Teško je ispasti već u grupi jer su nam očekivanja bila visoka, ali šta da se radi", rekao je Atanasijević.

"Sada moramo da izvučemo pouke, da vidimo kako da napredujemo, šta možemo da radimo bolje. Sigurno ima dosta stvari koje su nedostajale, mada i sada mislim da smo dobra ekipa i da bez obzira na slabe periode u igri možemo da napredujemo i da na Evropskom prvenstvu pokažemo mnogo bolju igru, što se od nas i očekuje. Mislim da smo u ovom trenutku Francuzi zasluženo prošli u polufinale, prvog dana protiv Amerike smo mogli nešto više, ali nismo to pokazali. Idemo dalje...", dodao je on.

U večerašnjem polufinalu Svetske lige sastaće se Brazil - SAD (20.05) i Francuska - Kanada (22.40).

Upitan koliko su teški uslovi dodatno otežali nastup našeg tima, Atanasijević ne želi da hladnoću i nastup na otvorenom koristi kao alibi.

"Možda je i otežavajuća okolnost bila što nismo igrali prvog dana, a Ameri su imali vremena da se tokom tog dana bolje adaptiraju od nas. Međutim, to su sve neki pokušaji da nađemo opravdanje, ali zaista nema potrebe za tim, jer kako je bilo nama, tako je bilo i svim ostalim ekipama. Mogli smo i morali smo bolje. Opet, to je sad već prošlost, pokušavamo da izvučemo pouke, jer puno laganih stvari nismo uradili kako je trebalo, a komplikovane smo uradili na dobar način".

Posle kratkog odmora, Grbićevi izabranici usmeriće pažnju ka Evropskom prvenstvu u Poljskoj, koje će biti održano od 24. avgusta do 3. septembra.

"Idemo dalje, imamo dobru ekipu, nemoguće da se ova ekipa promenila u odnosu na prošlu godinu kada smo osvojili Svetsku ligu, odnosno kada su je osvojili. I dalje su isti momci i verujem da ćemo dobrim radom u narednih mesec i po dana dočekati Evropsko prvenstvo u najboljoj formi", istakao je Atanasijević, pa zaključio:

"Znamo da smo 2015. bili drugi u Svetskoj ligi, pa kasnije loše odigrali Evropsko prvenstvo. Hajde da sada bude obrnuto". 

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC