• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

NIKO NIKAD KAO ON: Rodžer VIMBLDON Federer!

Autor mondo.rs

Švajcarac je ispisao istoriju! Osvojio još jedan pehar na londonskom grend slemu, osmi po redu, što nikada niko nije uspeo pre njega

Rodžer Federer je kralj Vimbldona!

Trijumfovao je u finalu najprestižnijeg grend slema na svetu, pobedivši u finalu Hrvata Marina Čilića 3:0, po setovima 6:3, 6:1, 6:4.


Švajcarac je osmi put u karijeri podigao pehar na Vimbldonu, što nikada nikome pre njega nije pošlo za rukom.

On je osvajao titule u Londonu 2003, 2004, 2005, 2006, 2007. 2009. i 2012. godine, a onda podigao pehar i pet godina kasnije.

Federer je sa suzama u očima završio meč, a posle kratke proslave sa porodicom i stručnim štabom, doživeo je pravi emotivni krah, pa je otplakao pre nego što je i zvanično primio pehar.

MARINE, BUDI PONOSAN

Federer je posle trijumfa čestitao i Čiliću na velikoj borbi uprkos povredi. "Surovo je nekada, ali Marin se borio kao heroj i čestitam mu na izvanrednom turniru. Trebalo bi da bude ponosan, jer je sjajno igrati finale Vimbldona. Nadam se da ćeš još igrati ovako dobro na Vimbldonu", poručio je osmostruki šampion Vimbldona Hrvatu.

A plakao je i Marin Čilić. Početkom drugog seta požalio se na probleme u stopalu, jer su mu žuljevi napravili "žive rane". Pošto su bolovi bili jaki, krenule su mu i suze, iskoristio je medicinski tajm-aut, primio lekove, a iako je bio limitiran u kretanju, pokušao je na dostojanstven način da završi prvo finale na Vimbldonu u karijeru. Uspeo je u tome, herojski je okončao duel, a u trećem setu pružio je rivalu žestok otpor.

"Nikada se nisam predavao tokom cele karijere i tako sam razmišljao i danas, to je sve što sam mogao da uradim. Igrao sam najbolji tenis u životu ovde, hvala mom timu jer su mi dali mnogo snage, ali i navijačima u Hrvatskoj. Bilo im je teško danas, ali nadam se da ću se vratiti ovde i pokušati da uradim više", rekao je Čilić posle poraza u finalu.

Federer je novim trijumfom u Londonu osvojio i 19. grend slem titulu po čemu je takođe rekorder. To mu je drugi grend slem pehar ove sezone, pošto je slavio i na Australijan Openu u januaru.

Statistika kaže i da je Fedeks igrao 29. grend slem finale u karijeri, a izgubio je 10.


Federer je prvi teniser od Bjorna Borga 1976. godine koji je osvojio Vimbldon bez izgubljenog seta

"Možda bi trebalo da uzmem još malo odmora, možda još šest meseci, jer mi ide odlično posle pauze", našalio se 35-godišnji Federer posle dva osvojena grend slema ove sezone.

"Sjajno je igrati ovaj turnir, držati ovaj trofej", rekao je rekorder sa osam osvojenih pehara i ukupno 93. titule u karijeri.

BLIZANCI

Kada je prethodni put Federer trijumfovao na Vimbldonu 2012. godine, njegovoj pobedi prisustvovale su ćerke bliznakinje Mila Rouz i Šarlin Riva. Između dve titule dobio je i sinove, blizance Lea i Lenija. Plavokosi trogodišnjaci gledali su finale protiv Čilića. "Misle da je ovo pogled na lepo igralište, ali nadam se da će jednog dana shvatiti o čemu se radi...", rekao je ponosni tata Rodžer

Švajcaraski teniser je na večnoj listi Vimbldona preskočio Britanaca Vilijama Renšoua i Amerikanca Pita Samprasa, koji su po sedam puta pobeđivali na londonskoj travi.

"Nisam mogao da verujem posle prošle godine i gubitka dva finala od Novaka Đokovića pre toga da ću uopšte opet doći na ovaj turnir, a ne da ću igrati finale i osvojiti ga. Ovo je specijalan teren, obeležile su ga legende u singlu, dublu i miksu, biti ovde danas je velika čast. San je igrati ovde. A broj osam je fantastičan", dodao je Federer, koji je i rođen 8. 8. 1981. godine.

Federer je potom najavio da se uprkos poznim igračkim godinama ne odriče Vimbldona.

"Nadam se da ovo nije bio moj poslednji meč i da ću doći sledeće godine da odbranim trofej", poručio je igrač, koji je u London stigao kao peti na svetu, a od sutra će zauzimati treće mesto na ATP listi.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC