• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Prlainović: Doći će i neizvesnost...

Autor mondo.rs

"Ako se plasiramo u polufinale i finale, biće i malo nervoze", kaže Andrija Prlainović.

 Prlainović o potencijalnim rivalima Izvor: MN PRESS
Izvor: MN PRESS

/Od izveštača MONDA iz Budimpešte/

Grupna faza potvrdila je ocenu oko koje su se u Mađarskoj složili svi - da je Srbija sa krupnim razlogom prvi favorit Svetskog prvenstva u vaterpolu.

Izabranici Dejana Savića pokazali su snagu u sva tri kola i trijumfima protiv Južne Afrike, Španije i Grčke uhvatili zalet za ono najvažnije - nokaut fazu.

U nedelju između 14 i 15 časova, "delfini" će saznati ime četvrtfinalnog protivnika. To bi mogli da budu Australija ili Brazil.

Andrija Prlainović, jedan od "stubova" srpske reprezentacije, otvoreno je razgovarao sa novinarima o susretu potencijalnih rivala u osmini finala.

"U četvrtfinalu očekujem Australiju, dosta je ozbiljnija od aktuelnog Brazila, mnogo promenjenog od Olimpijskih igara. Očekujem njihovu sigurnu pobedu, bez neizvesnosti. Australija je dosta bolja od ovog Brazila, iako je došla u izmenjenom sastavu", ocenjuje Prlainović.

Ipak, pred golom Brazilaca je Slobodan Soro...

"Sigurno da je njemu mnogo teže dati gol, ali pre toga treba i stići do gola", nasmejao se Prlainović.

Ko god da bude sa druge strane bazena, "delfini" će najvažnijem meču turnira pristupiti kao da je finale.

"Moramo da uđemo u meč kao da igramo protiv najbolje ekipe na turniru. Uz našu dobru igru očekujem prolaz u polufinale, ali četvrtfinala su nezgodna jer nema popravnog i ako loše krene utakmica teško je 'vaditi se'. Ipak, grupna faza daje optimizam da je sve do nas".

Tokom grupne faze, Prlainović je bio jedan od najredovnijih na tribinama "Alfreda Hajoša", jer je izbliza  pratio mečeve rivala.

"Gledao sam ceo turnir i desilo se ono što sam očekivao, da će Hrvati i Crnogorci lako osvojiti prvo mesto u grupama. Mađarska i Hrvatska odigrali su najbolji meč turnira i u njihovoj grupi je bilo najuzbudljivije".

Kao konkretan prognozer, Andrija je govorio i o četvrtfinalu.

"Očekuje nas verovatno najzanimljiviji duel Italija - Hrvatska, čini se uz će i Crna Gora - Grčka vrlo verovatno biti interesantna utakmica, a rekao bih da smo mi i Mađari veliki favoriti, protiv koga god da igramo".

Selektor Dejan Savić slikovito je opisao da se na Svetskom prvenstvu igra za medalje i za "glavu" srpske reprezentacije, aktuelnog šampiona Evrope, sveta i Olimpijskih igara. Prlainović kaže da je normalno da svi posmatraju "delfine" kao najveće favorite.

"Dugo smo već u takvoj ulozi na svakom takmičenju i to smo zaslužili svojim igrama. Malo je opterećenje, ali je i velika čast kad te drugi smatraju za izrazitog favorita. Nije stvar u tome da nama neko želi da nabija pritisak. Prosto, mišljenje i trenera i ljudi koji vole vaterpolo je da je Srbija i ovaj put 'Broj jedan' i najjača ekipa. Da li ćemo mi i u bazenu to opravdati, videćemo. Po onom prikazanom i ovde i na Svetskoj ligi i godinama unazad logično je da nas gledaju kao favorite".

Posle tri utakmice i pobede Srbije lišene neizvesnosti, Andrija je upitan i kada će stići uzbuđenja?

"Ako se stigne do polufinala i finala obećavam neizvesnije utakmice i ipak malo nervoze", nasmejao se Prlainović.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC