• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Četvrtfinale ZAKAZANO: Srbija - Australija

Autor mondo.rs

Očekivan ishod osmine finala razjasnio je protiv koga će "delfini" igrati za polufinale.

/Od izveštača MONDA iz Budimpešte/

Nedoumica praktično nije ni postojala.

Vaterpolo reprezentacija Srbije sastaće se u četvrtfinalu Svetskog prvenstva sa Australijom, pobednikom prvog meča osmine finala.

Ekipa hrvatskog trenera Elvisa Fatovića rutinski je u osmini finala pobedila Brazil 8:3 (2:2, 2:0, 2:1, 2:0) i zakazala meč protiv "delfina" za utorak u 16.10 časova.

Ovakav epilog uvoda u osminu finala Andrija Prlainović najavio je u subotu, objasnivši da Australija poseduje objektivno veći kvalitet od Južnoamerikanaca, čiji je gol i u Mađarskoj čuvao nekadašnji čuvar mreže Srbije Slobodan Soro.

Fatovićeva selekcija plasirala se u osminu finala kao trećeplasirana u Grupi B, u kojoj je izgubila od Mađarske 3:13, pobedila Francusku 11:10 i potom izgubila od Italijana 5:13.

Upravo zbog gol razlike kojom su izgubili od domaćina i "azura", Australijanci su u tim mečevima i "krojili" konačan izgled tabele, s obzirom na to da su Mađari zauzeli prvo mesto samo zbog ubedljivijeg trijumfa nad "ozijima".

Selektor Italije Alesandro Kampanja otvoreno je govorio o toj utakmici: "Mađarska je bila srećnija, jer je Australija protiv njih odustala na kraju. Rezultat poslednje četvrtine bio je 6:0, dok su se protiv nas borili do poslednjeg trenutka"

Ta kritika očigledno nije poremetila Fatovićev tim, koji je mirno savladao Brazil i postao prvi putnik iz osmine finala u četvrtfinale.

Australijanci su poslednja dva Svetska prvenstva završavali na osmoj poziciji, prethodni na devetoj, a najveći uspeh ostvarili su u Pertu 1998, kada su stigli do polufinala.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC