• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Odbrana esencija svega, igraju iz gušta

Autor mondo.rs

"Prema onom što su prikazali u prva tri meča mislim da je ovo bio najbolji start nekog velikog takmičenja u poslednje četiri godine", kazao je Vasović i dodao da su nam glavni konkurenti za najviši plasman Italija, Hrvatska i Mađarska.

Tri meča i tri pobede za reprezentaciju Srbije u Budimpešti.

Izabranici selektora Dejana Savića ozbiljno su odigrali grupnu fazu Svetskog prvenstva i prema zvaničnoj statistici najefikasnija su ekipa turnira. Ne samo da su postigli 43 gola, nego ih krasi i izuzetna preciznost, pa tako polovina upućenih udaraca ka protivničkom golu i završava u mreži.

Međutim, ako nešto krasi našu reprezentaciju svih ovih godina onda je to odbrana.

Vrhunski posao rade naši vaterpolisti kada rival ima loptu, a ono što ne uspeju da izblokiraju ili preseku - zaustavljaju naši odlični golmani Bane Mitrović i Gojko Pijetlović.

Od 67 šuteva naši golmani su odbranili 51!

"U dve utakmice smo primili po pet i u jednoj utakmici šest golova, s tim što je u tom duelu sa Grcima naša mreža poslednja dva puta bila pogođena sa peterca. Mislim da je ta sjajna odbrana esencija svega, deo naše vaterpolo doktrine. To naravno znaju i ostali, ali ne znaju kako to da sprovode. Individualno i timski smo u odbrani na najvišem nivou, što nam omogućava da i kad nam ne ide u napadu beležimo pobede i postižemo dobre rezultate", kazao je predsednik Stručnog saveta Vaterpolo saveza Srbije Anto Vasović.


Nekadašnji reprezentativac ističe i da je zadovoljan rezultatom i zalaganjem igrača koji je bio na nivou bez obzira na ime protivnika.

"Prema onom što su prikazali u prva tri meča mislim da je ovo bio najbolji start nekog velikog takmičenja u poslednje četiri godine", kazao je Vasović i dodao da su nam glavni konkurenti za najviši plasman Italija, Hrvatska i Mađarska.

On smatra da je ključan način na koji Srbija ulazi u mečeve.

SMENA GENERACIJA

"Smena generacija se vrši planski i postepeno. Uvek imamo sedam, osam igrača koji su spremni da u svakom trenutku uskoče u A tim i preuzmu svoju ulogu kao što je to sada slučaj sa Rašovićem i Ubovićem koji su zamenili Nikića i Gocića. Najveće zasluge za to svakako pripadaju selektoru Saviću koji na znalački način uvodi sve te igrače u postojeći sistem i fantastično ih sprema za sve izazove na velikim takmičenjima", objasnio je Vasović.

"Mislim da postoji nekoliko razloga za ovako sigurnu igru naše reprezentacije. Pre svega, fantastačni uspesi poslednjih godina našim igračima dali su visok noivo samopuzdanja što im omogućava da u mečeve ulaze na jedan specifičan način. Evidentno je da su se potpuno oslobodili, uživaju u igri, igraju ono što se kaže iz gušta. Međutim, ono što je fascinatno, posle svega što su ostvarili na njima se i dalje vidi ogromna želja za trofejima. Ali, najvažnije je od svega da oni poseduju veliko znanje i iskustvo, a kao tim impozantnu veštinu koja je na većem nivou od ostalih i koju demonstriraju iz meča u meč.

Dometi su jasni…

"Mi se nikad nismo stideli da kažemo da idemo na najviši plasman. Zaista imamo kvalitet, ali treba biti oprezan, jer kod naših protivnika sve više raste želja da nas sklone sa tog prva mesta. I ovde će sigurno pokušati da urade sve da nas skinu sa trona, jer smo osvajanjem devet titula u nizu sigurno dosadili  svima", zaključio je Vasović.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC