• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Kako "delfini" provode vreme: Do bazena - dosada

Autor mondo.rs

Srpski vaterpolisti jedva čekaju četvrtfinale, posle tri duga dana za odmor i trening.

 Kako srpski vaterpolisti koriste slobodno vrijeme na Svjetskom prvenstvu u Budimpešti Izvor: MN PRESS

/Od izveštača MONDA iz Budimpešte/

Srpski vaterpolisti "troše" i treći "vezani" slobodan dan na Svetskom prvenstvu, pripremajući se za sutrašnje četvrtfinale protiv Australije (utorak, 16.10 časova).

Ekipa Dejana Savića sama je "kriva" što prethodnih dana nije imala takmičarske obaveze, s obzirom na to da je u grupnoj fazi ostvarila sve tri pobede i bez trzavica direktno ušla u četvrtfinale.

Sa "overenom" kartom za meč u utorak, zlatni "delfini" suočili su se tokom vikenda sa novim problemom - kako što pre dočekati utakmicu?

Treninzi, odmor, šetnje, druženje, čitanje knjiga, gledanje filmova... Svetski, evropski i olimpijski šampioni broje sate do utorka i početka nokaut faze.

Na pitanje kako su prošla prethodna tri dana, Duško Pijetlović odgovara iskreno:

"Bilo je dosadno... Koliko god je bilo dobro za odmor, toliko i nije bilo dobro s obzirom na to da smo nekako zabijeni u ovaj hotel. Bogu hvala okupljali smo se, provodili smo vreme u jednoj sobi u kojoj smo napravili 'kafić' i tu smo bili najviše. Dosadno je kada gledate kako drugi igraju, a vi na turniru nemate šta da radite. Išli smo par puta do grada da popijemo piće, čisto da razbijemo monotoniju i ubijemo vreme. Imali smo par treninga, napravili smo par sastanaka i sve je spremno za meč".

Njegov saigrač Sava Ranđelović kaže da druženje među vaterpolistima protiče kao i uvek.

"Igramo karte, gledamo filmove, kako nam vreme dopušta...".

Ranđelovićev cimer je Viktor Rašović.

"Super nam je zajedno. Cimeri smo već desetak godina, od kadetske reprezentacije. Sećam se da smo kao klinci stalno pričali da li ćemo jednog dana doživeti da i u 'A' reprezentaciji budemo cimeri i to nam se ostvarilo ovde u Budimpešti", kaže Sava.

Golman reprezentacije Bane Mitrović gleda na slobodne dane sa dozom opreza.

"Mislim da nam to možda predstavi i problem, jer tri dana nismo bili u takmičarskom ritmu. Odmor nam je dobro došao, trenirali smo jače, a to što su Australijanci igrali utakmicu u međuvremenu sigurno će doneti i prednost na njihovu stranu i to je još jedna stvar zbog koje moramo opreznije da uđemo u utakmicu".

Najavljujući sutrašnji meč, Duško Pijetlović kaže da su "delfini" na prethodnim turnirima imali "na papiru" teži raspored.

"Prošlo je već pola turnira, a mi smo već u četvrtfinalu i to sa ekipom koju bi trebalo da dobijemo. Iskreno, ne plaši me to, s obzirom na to da smo došli rasterećeni i to nam očigledno prija u odnosu na ranije godine, kad je svaki igrač imao neku zadršku, u svakom pokretu", kaže najbolji centar sveta.

I ponedeljak je dan za odmor, trening i "ubijanje" vremena do utorka i polaska na bazen, na četvrtfinale. Pročitajte kako će izgledati sutrašnji, takmičarski dan srpskih vaterpolista.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC