• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Vozač zalutao, Velja zakasnio: "Još je ispalo OK!"

Autor mondo.rs

Autobus koji je dovezao grupu plivača u "Duna arenu" zalutao na putu ka hali i stigao sat pre trke. I Velja se zagrijavao kraj sjedišta.

 Velja Stjepanović bez finala, vozač kasnio na trku Izvor: MN PRESS
Izvor: MN PRESS

/Od izvještača MONDA iz Budimpešte/

Najbolji srpski plivač Velimir Stjepanović ni ovog ljeta nije uspio da uđe u finale Svjetskog prvenstva.

Na drugim velikim takmičenjima iskusio je borbu za medalju, ali mu je trka za naslov šampiona svijeta ostala nedosanjani san i u glavnom gradu Mađarske.

Isplivanim vremenom 1:46,82, Stjepanović je zauzeo 12. mjesto u polufinalu, pa u razgovoru sa srpskim novinarima objasnio da je cijela grupa imala probleme na putu ka dvorani.

Prateći GPS, vozač je nekoliko puta napravio krug daleko od dvorane i greškom skratio plivačima vrijeme za zagrijavanje. Velja se, kao i ostali, zagrijavao između sjedišta.

"U kojim uslovima sam večeras plivao ovo je bilo još i super vrijeme, jer je cijela ekipa u busu provela bukvalno sat i po vremena. Ovde sam došao tek u 17.30 (sat i 12 minuta pre trke). Otplivati ispod 1,47 pod takvim uslovima je dobro, ali trka kao trka... ".

Kada pogleda konačan rezultat svoje primarne discipline, Stjepanović ne pokazuje razočaranost. Iza njega je turbulentan period, promjena trenera poslije Rija i tri mjeseca bez treninga.


"Rekao sam unaprijed da sam htio 1:46 i to je jako dobro kad se pogleda šta sam ove godine uradio. Novi trener, nova situacija, tri mjieseca bez treninga. Malo mi je žao da nisam mogao da malo brže krenem, ali jednostavno takav je život i kad ne možeš da se adaptiraš na tako nešto... Opetj, vreme nije loše. Za sada sam zadovoljan".



Na Svjetskom prvenstvu u Budimpešti pred njim je još i disciplina 100 metara kraul, kojoj ipak pristupa sa manje opterećenja nego večerašnjoj trci.

"Poslije toga uzeću tri sedmice pauze, pa ćemo vidjeti kako će sve to da prođe... Doći će sve na svoje", samouvjeren je Stjepanović (24).

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC