• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Hamilton o zvižducima: Volim strastvene navijače!

Autor mondo.rs

Britanac slavio u Monci, ali čeka nas još mnogo uzbuđenja do kraja sezone.

Luis Hamilton je po četvrti put u karijeri slavio u trci za Veliku nagradu Italije, a pobedom je preuzeo prvo mesto u generlanom plasmanu od Sebastijana Fetela iz Ferarija.

Bio je to povod za italijanske navijače, ljubitelje Ferarija, da zvižducima dočekaju izazak Hamiltona na pobedničko postolje...

To, ipak, nije smetalo vozaču Mercedesa.

"Volim da budem na ovoj stazi u Italiji, sviđa mi se strast navijača, posebno Ferarijevih, fantastični su. Ovakvu energiju ne možete nigde da vidite, osim u Silverstonu", rekao je Britanac posle trke i dodao:

"Srećan sam, obavili smo dobar posao, ekipa je obavila izuzetan posao. Sve ovo dugujemo ekipi. Mercedesov motor je moćniji od Ferarijevog. Na startu trke na prva četiri mesta bila su četiri Mercedesova motora. Sve je funkcionisalo ovog vikenda".

Hamilton je četvrti put u karijeri pobedio u Monci. U Italiji se po šesti put popeo na najviše postolje ove sezone, a ukupno je stigao do 59. pobede od kada se takmiči u Formuli 1.

"Start je bio nešto teži. Ovo je dobar rezultat za nas. Valteri je obavio odličan posao. Ekipa je uložila zajednički napor i izvukla sve iz bolida. Danas je bilo kao san voziti ga. Radujem se povratku u Moncu sledeće godine, ali se radujem i takmičenjima do kraja sezone", rekao je trostruki svestki prvak, koji je preuzeo vodeću poziciju u generalnom plasmanu.

Hamilton sada ima tri boda više od Sebastijana Fetela iz Ferarija.

Mercedesov bolid pohvalio je i Valteri Botas, koji je zauzeo drugo mesto ove nedelje. On je na početku imao problema, obišao ga je Kimi Raikonen iz Ferarija, ali je uspeo da nadoknadi zaostatak i popne se na podijum.

"Start je bio nezgodan, ali morao sam da spustim glavu i da korak po korak vratim poziciju. Bolid je bio snažan, sjajno je koliko smo danas bili brzi. Ovo je bio savršen rezultat za ekipu. Bez drame", naveo je Botas.

Trećeplasirani Sebastijan Fetel rekao je da je trka bila zabavna.

"Nisam toliko dobro starovao i trebalo mi je malo vremena da steknem poverenje u bolid. Nismo imali tempo vodećeg dvojca, ali bilo je sjajno koliku smo podršku imali. Čak iako je ova trka bila teška, znam da imamo vrlo snažno vozilo i do kraja ćemo biti jaki", rekao je četvorostrki svetski šampion.

Do kraja šampionata ostalo je još sedam trka, današnja je bila poslednja u Evropi, a naredna se vozi za dve nedelje u Singapuru.

Posle toga sledi trka u Maleziji, zatim u Japanu, SAD, Meksiku, Brazilu, dok je poslednja 26. novembra u Abu Dabiju.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC