• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Srbija je ŠAMPION Evrope!

Autor mondo.rs

Odbojkašice Srbije pokorile Evropu na šampionatu u Azerbejdžanu i Gruziji. U finalu u Bakuu "pala" Holandija - 3:1!

Sjajno, maestralno - BRAVO!

Samo dva izgubljena seta u šest utakmica i druga titula prvaka Evrope za odbojkašice Srbije.

Posle Beograda 2011, po zlatu ćemo pamtiti Azerbejdžan i Gruziju, gde su naše najbolje odbojkašice demonstrirale silu, kako tokom celog turnira, tako u i finalu.

Srbija - Holandija 3:1 (25:20, 25:22, 18:25, 25:18)

Reprezentaciji Srbije je ovo četvrta medalja na kontinentalnim šampionatima.

Najefikasnija u pobedničkom timu bila je Tijana Bošković sa 29 poena, a 15 je upisala Brankica Mihajlović, dok je Stefana Veljković imala 12.

Izabranice Zorana Terzića nešto su lošije počele meč, na prvom tehničkom tajm-autu gubile su sa 6:8, ali su već do drugog stigle do preokreta i vodile sa 16:14. U završnici tog seta odbojkašice Srbije imale su potpunu kontrolu, pa su došle do vođstva od 1:0 u setovima.

U drugom setu odbojkašice Srbije nastavile su u istom ritmu, u pojedinim trenucima imale su i prednost od četiri poena, ali je sredinom tog perioda usledio mali pad. Holandija je to iskoristila i posle drugog tehničkog tajm-auta imala je prednost od 19:16.

Ipak, Srbija je u finišu podigla nivo igre koju je nosila Tijana Bošković i preokretom došla do vođstva od 2:0 u setovima.

I pored toga što Srbija vodila sa 2:0 u setovima, Holanđanke se nisu predale, odličnom igrom u trečem setu, ali i nešto lošijom srpskih odbojkašica, uspele su da smanje zaostatak na 2:1 u setovima.

Srbija je u četvrtom setu odigrala izuzetno kvalitetno, odbrana je bila na znatno više nivou, a to je s druge strane donelo sigurnost u napadu, pa je ekipa Zorana Terzića na kraju došla do trijumfa.


UŽIVO:

Ženska odbojkaška reprezentacija Srbije bila je prvak Evrope 2011. godine. Tačno šest godina kasnije od istorijske pobede u "Pioniru" nad selekcijom Nemačke (3:2), izabranice Zorana Terzića imaju priliku da ponovo rezultat i u trofejne vitrine unesu još jedno najsjajnije odličje.

Ovaj put na Evropskom prvenstvu u Azerbejdžanu i Gruziji.

Naše najbolje odbojkašice do sada su učestvovale osam puta na šampionatima "Starog kontinenta" i osvojile su četiri medalje, zaključno sa ovom koju će danas okačiti oko vrata.

Srbija na EP pre deset godina u Belgiji i Luksemburgu bila druga i tada je u finalu poražena od Italije 3:0. U Beogradu 2011. osvojila je zlato, a u Belgiji i Holandiji pre dve godine bronzu.

Na poslednjem šampionatu Rusija je u finalu pobedila Holandiju 3:0.

Rival Srbije u finalu, takođe, ima jednu titulu, osvojenu 1995. godine. "Lale" su na prvenstvu u svojoj zemlji savladale Hrvatsku 3:0. Holanđanke imaju pet medalja, a današnje finale biće im pet u istoriji, nadamo se, četvrto neuspešno.

PUT SRBIJE DO FINALA:


G: Češka 3:0
G: Holandija 3:0
G: Belgija 3:1

1/4: Belorusija 3:0
1/2: Turska 3:0

PUT HOLANDIJA DO FINALA:

G: Belgija  3:1
G: Srbija 0:3
G: Češka 3:1

1/8: Hrvatska 3:0
1/4: Italija 3:0
1/2: Azerbejdžan 3:2

Srbija je do finala izgubila samo jedan set i to od Belgije u meču koji našim devojkama nije mnogo značio, jer su već obezbedile prvo mesto i direktan plasman u četvrtfinale.

Holandija je odigrala utakmicu više, a jedini poraz doživela je od Srbije u grupnoj fazi.

Utakmica je počela, pratićemo meč po setovima...

IV SET

Sve je došlo na svoje.

Ples novih evropskih šampionki se nastavio, Holandija je morala da položi oružje. SRBIJA JE ŠAMPION EVROPE!

III SET

Nema šta mnogo da se napiše za ovaj deo igre. Srbija je potpuno pala, opustila se i odmah se to odrazilo na rezultat. Holandija ništa bolje nije igrala nego u prethodna dva seta, menjala je malo servis i uspela da prilično lako smanji na 2:1 - 25:18.

Nadamo se da je to bilo samo malo opuštanje kod izabranica Zorana terzića i da će već u četvrtom setu da budu onakve na šta su nas navikle.

Dobro, ipak, ovo je finale i niko se neće predati dok postoji i najmanja šansa.

II SET

Kvalitet je definitivno na strani Srbije!

Ali, opuštanja, pa i onog najmanjeg, NE SME da bude. To je upravo pokazao drugi set. Bio je vrlo sličan kao prvi, sa istim epilogom, a vrlo lako je mogao da ode u suprotnom smeru.

Srbija je kontrolisala igru imal konstantno vođstvo, a onda je usledila serija Holandije od 5:0 i preokret za 19:16. Posle tajm-auta Terzića reakcija je bila pozitivna i na semaforu je vrlo brzo posalo 20:20.

Tijana Bošković je "bombardovala" smečevima, Stefana Veljković bila koncentrisana, a Jovana Stevanović odlična u bloku - 25:22.

I SET

Srbija je povela!

Naša selekcija nije u meč ušla najbolje. Mala nervoza davala je minimalnu prednost Holanđankama, ali kako je vreme u prvom setu prolazilo, tako su i Srpkinje igrale sve bolje. Posle drugog tehničkog tajm-auta, Srbija je stekla prvu ozbiljniju prednost 17:14. Kada je Brankica Mihajlović odserbirala "bombu" za 21:16, Džejmi Morison, selektor Holandije, morao je da zatraži i drugi minut odmora, kao poslednju nadu da može nešto da uradi u prvom setu.

Srbija je imala i maksimalnih 22:16, međutim, usledio je još jedan pad i reakcija Zorana Terzića na 22:19.

"Pajpom" za Mihajlović Srbija je prekinula seriju Holandije i sve brzi završilo - 25:20.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC