• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Dan za najveći podvig godine!

Autor mondo.rs

Sa jednom ATP pobedom u sezoni i bez plasmana na gren slem ili Masters turnir, Krajinović je doputovao u Pariz rešen da proba da se, kroz kvalifikacije, domogne glavnog žreba. Stigao je do finala.

Filip Krajinović imao je jednu pobedu na ATP turu ove sezone pre dolaska u Pariz - onu nad Andrejom Rubljovim iz 1. kola Kupa Kremlja nedavno kada je bilo 7:5, 7:6 (8:6).



Filip Krajinović nije nastupio ni na jednom od četiri gren slema ove sezone, kao ni na jednom od osam prethodnih Masters turnira u 2017. godini.

Filip Krajinović kao najbolje rezultate u tim kategorijama imao je 2. kolo US Opena i 2. kolo Majamija, oba iz 2015. godine.

Filip Krajinović morao je kao tada 79. teniser sveta da se prijavi za kvalifikacije 4.273.755 miliona evra vrednog Mastersa u Parizu, čije će finale početi danas u "Bersiju" u 15 časova.

Filip Krajinović postaće 25. teniser sveta narednog jutra sa 1.689 bodova, odmah iza Miloša Raonića, a ispred Žila Milera ukoliko u pomenutom finalu pobedi (16) Džeka Soka, koji će se takođe boriti za najvredniju titulu u karijeri - ali ne i prvu, što je slučaj s našim teniserom.

Visoki 25-godišnji Somborac prošao je "sito i rešeto" u prestonici Francuske tokom prethodnih desetak dana, zabeležio dve pobede u kvalifikacijama, potom četiri u glavnom žrebu u seriji u kojoj je bio donekle i miljenik sreće utoliko što se (1) Rafael Nadal povukao zbog povrede pre njihovog zakazanog okršaja u četvrtfinalu, a danas će imati priliku da postane tek drugi srpski teniser sa titulom osvojenom u Seriji 1.000!

Koliko je teško stići do Masters titule u eri Novaka Đokovića (30 trofeja), Rafaela Nadala (30), Rodžera Federera (27) i Endija Mareja (17) govori i podatak da su u periodu od promene sistema bodovanja na ATP turu i korigovanja kelandara u Seriji 1.000 do prošle sezone, prve Masterse osvojili samo David Ferer (Pariz 2012), Sten Vavrinka (Monte Karlo 2014), Marin Čilić (Sinsinati 2016).

Ove, zajedno sa Đokovićevim i Marejevim problemima sa povredama i povlačenjem sa ATP tura, ali i Federerovim i Nadalovim "preskakanjem" određenih turnira, šansu da se nađu među osvajačima dobili su i iskoristili samo još Aleksander Zverev (Rim, Montreal) i Grigor Dimitrov (Sinsinati).



Krajinović je od 13. do 19. godine trenirao na Floridi, na akademiji poznatog trenera Nika Bolitijerija, tokom 2011. godine imao je tešku operaciju ramena i dugu pauzu, a hobiji su mu skijanje i planinarenje. Navija za Crvenu zvezdu.

To neće biti nimalo lako, jer će ga sa druge strane čekati vršnjak iz Kanzas Sitija, koji već ima tri ATP titule (doduše iz nižih serija), ali koji je ove sezone beležio toliko dobre rezultate da se i dalje nalazi u krugu tenisera koji se bore za mesto među osam najboljih na predstojećem Finalu ATP sezone u Londonu.

Zanimljivo, Krajinović će u borbi za Masters trofej, 1.000 ATP bodova i ček od 853.430 evra imati priliku da pobedi i trećeg najbolje rangiranog tenisera iz Sjedinjenih Država na istom turniru nakon što je u 2. kolu izbacio (10) Sema Kverija (13. na svetu), a potom u dramatičnom meču polufinala i (9) Džona Iznera (14. na svetu).

Krajinović je turnir do kojeg umalo nije ni došao, jer je u 2. kolu kvalifikacija bio na set od eliminacije od zemljaka, Lasla Đerea, počeo kao 77. igrač sveta, plasmanom u finale obezbedio je skok na 33. mesto sa 1.298 bodova, a sedma pobeda u Parizu donela bi mu 25. mesto tj. skok od 52 pozicije!



Prethodno, njegov najbolji rezultat na rang listi bila je 75. pozicija do koje je došao serijom dobrih rezutlata na čelendžer turnirima na kojima je proveo najveći deo sezone. Pred kraj, svestan da je titulom na čelendžeru u Almatiju i finalom na čelendžeru u Rimu u nedelji pre toga podigao nivo tenisa za ATP konkurenciju, Krajinović je doputovao u Pariz rešen da proba da se prvi put u 2017. nađe u glavnom žrebu - našao se u finalu!

Ostanite uz Mondo, pratićemo meč UŽIVO.

Srećno, Filipe!

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC