• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Vavrinka: Rizikovaću sa Australijan Openom

Autor mondo.rs

Švajcarac potvrđuje da još nije 100 odsto spreman, ali da će ipak zaigrati na prvom grend slemu sezone

Stanislas Vavrinka morao je ranije da završi sezonu zbog problema sa kolenom, koji se ispostavio kao veoma ozbiljan. On je obavio dve hiruruške intervencije i nakon višemečne agonije vratio se u pun trenažni proces.

"Prošlo je godinu dana od povrede na turniru u Bazelu. Žalim što problem nisam rešio pred start sezone na travi, posle Rolan Garosa, nego sam to odložio. Obavio sam dva zahvata i nakon toga osam nedelja sam koristio štake. Moje telo je dosta pretrpelo zbog toga", rekao je Vavrinka.

On sada radi punom parom, ali priznaje da nije u top formi.

"Treniram šest od sedam dana u nedelji, ali nisam još uvek 100 odsto spreman", naveo je Švajcarac i istakao da, bez obzira na sve, ima planove koje će sprovesti u delo.

"Moj cilj je nastup na Australijan Openu, čak i ako nisam u potpunosti zdrav", poručio je Vavrinka.

Deveti igrač sa ATP liste prošao je veoma težak period, budući da ga je u međuvremenu napustio i trener Magnus Norman, koji je neočekivanu doneo tu odluku posle četiri godine uspešne saradnje.

"To je za mene bilo veliko razočaranje. Vreme u kojem je saopštio tu odluku bilo je veoma iznenađujuće, jer u nekim od najgorih trenutaka vaše karijere očekujete da možete da računate na bliske osobe. Magnus mi je samo rekao da želi da provodi više vremena sa porodicom i da je to razlog prekida saradnje", rekao je Vavrinka, koji je pod Normanovom palicom osvojio 14 trofeja, od čega sva tri grend slema koja ima u kolekciji.

Vavrinka još nije rešio pitanje trenera.

"Tražim trenera sa kojim želim da ostvarim dugoročnu saradnju, na tri-četiri godine. Imam već neka imena na listi, a postoji mogućnost da to bude Pol Enekon, sa kojim sam već sarađivao tokom dela sezone na travi, bivšim trenerom Pita Samprasa", naveo je Švajcarac. 

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC