• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

OKS izabrao najbolje u 2017. godini

Autor mondo.rs

Olimpijski komitet Srbije dodijelio priznanja.

 Olimpijski komitet Srbije - nagrade za najbolje u 2017 Izvor: MN PRESS


Šampioni svijeta u kajaku tandem Milenko Zorić - Marko Tomićević i najbolja tekvondoiskinja planete Milica Mandić proglašeni su za najbolje sportiste Srbije 2017. godine u tradicionalnom izboru Olimpijskog komiteta Srbije na svečanosti u Domu narodne Skupštine.

Mandić je drugi put dobila priznanje OKS posle 2012. godine, nakon što je ove godine osvojila zlatnu medalju na Svjetskom prvenstvu i srebro na šampionatu Evrope, a iste rezultate napravili su Tomićević i Zorić.

Nagrada za trenera godine otišla je u ruke tekvondo stručnjaka Dragana Jovića čiji su sportisti osvojili 12 medalja, a odbojkašica Tijana Bošković najbolji je mladi sportista.

Za najuspješniji muški tim je vaterpolo reprezentacija Srbije poslije odbrane trofeja Svjetske lige, a ženska odbojkaška selekcija - prvakinje Evrope.

Sa tri posebna priznanja OKS je nagradio svjetske šampione Vanju Stanković (tekvondo), Viktora Nemeša (rvanje) i Nemanju Majdova (džudo), kao i njihove trenere.

Nagradu "Olimpijsko srce" dobio je legendarni košarkaš i reprezentativac Vladimir Cvetković, dugogodišnji funkcioner FK Crvena zvezda u vrijeme kada je bio prvak Evrope.

Predsjednik Olimpijskog komiteta Srbije Božidar Maljković 2017. godinu ocijenio je kao jednu od najuspješnijih i poručio da Srbija može da bude ponosna na uspjehe svojih sportista.

"Godina za nama, za naše sportiste bila je veoma uspješna i vjerovatno najbolja postolimpijska godina koju pamtimo. Da osam olimpijskih medalja iz Rija nisu slučajnost pokazuje nam preko 20 medalja na Svjetskim i Evropskim prvenstvima u 2017. Svim sportistima i njihovim stručnim timovima, koji su ostvarili vanserijske rezultate, čestitam na uspjesima koji su nas učinili ponosnim", rekao je Maljković na tradicionalnom izboru OKS na svečanosti u Domu narodne Skupštine.

On je dodao da je čitav sistem, kao i stručni tim pored sportista zaslužan za uspjehe.

"Kao čovjek koji je veliki dio života posvetio sportu svjestan sam da se vrhunski rezultati grade na teškom radu pojedinaca, ali se ne može ostvariti bez podrške čitavog sistema. Sada je dobar trenutak da naglasim značaj uloge svih ljudi u sportu u tom sistemu, od klubova, Sportskih saveza, do nas koji se borimo da im svima obezbijedimo uslove da ostvare svoje snove".

Naglasio je i da mu je čast što je na čelu OKS-a, ali i velika odgovornost kako bi se konstantno stvarali šampioni.

"Ponosno naglašavam da je 50 mladih sportista, osvajača medalja na Svjetskim i Evropskim prvenstvima, u razvojnom programu OKS-a. Naši sportisti su najbolji ambasadori Srbije", zaključio je Maljković.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC