• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Federer odmara i čeka kiks Nadala za prvo mesto!

Autor mondo.rs

Rodžer Federer je doneo odluku da ponovo preskoči "sezonu šljake", ali čak iako je izgubio "tron" - na njega lako može da se vrati čak i bez odigranog meča...

Sredinom februara Rodžer Federer se vratio na prvo mesto na ATP Listi, ali će već od 2. aprila "tron" morati da preda Rafaelu Nadalu koji će imati sto bodova više od njega.

Razlog Federerovog pada leži u neočekivanom porazu u drugom kolu mastersa u Majamiju, gde je od njega bio bolji Tanasi Kokinakis u tri seta, zbog čega će legendarni Švajcarac izgubiti 1.000 bodova i završiti iza Rafaela Nadala (8770) koji nije ni učestvovao na turniru u Floridi.


Odmah nakon poraza Federer je obavestio navijače da sada za njega sledi odmor i da će preskočiti "sezonu šljake", podloge koja mu i inače najmanje odgovara - i što je stariji i sporiji sve se slabije snalazi na njoj, te je tako "odjavio" turnire u Monte Karlu, Barseloni, Madridu, Rimu i Rolan Garosu koji propušta treći put uzastopno.

Federer će tako štedeti snagu za njemu omiljeniju "sezonu trave", a zanimljivo je da bi i bez odigranog meča do sredine juna - opet mogao na #1 na ATP Listi.

Kako? Jednostavno...

Rafael Nadal, koji se u Španiji odmarao upravo za "sezonu šljake", će u tom periodu morati da brani 4,680 bodova i jedan kiks bi mogao da znači povratak Federera na "presto" pošto on brani tačno 0 bodova.

Prošle godine je osvojio Monte Karlo, Barselonu, Madird i Rolan Garos (4500 bodova), dok je u Rimu zaustavljen u četvrtfinalu od Dominika TIma i tu "brani" tek 180 bodova.

Teško je prognozirati koliko je Rafa u ovom trenutku spreman za njegovu omiljenu podlogu, ali znamo da se radi o najboljem teniseru na šljaci svih vremena koji drži rekorde na svih pet pomenutih turnira sa kojih ima 42 titule.

U karijeri je odigrao 424 meča na šljaci i dobio 389!

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC