• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Vimbldon (1.dan): Duci od 14 sati testira šampiona

Autor mondo.rs

Prvog dana takmičenja na Vimbldonu Srbija će imati četiri predstavnika na terenima u Londonu

Baš u jeku odlučujućih fudbalskih bitaka u Rusiji, kreće i Vimbldon, koji će "podgrejati" sportsko leto.

Navijače iz Srbije, ali i ostale, već prvog dana očekuju uzbuđenja.

Dušan Lajović sastaće se sa Rodžerom Federerom, braniocem trofeja i čovekom koji je najviše puta podizao pehar na Vimbldonu u istoriji - osam.

Srbin i Švajcarac, koji je prvi nosilac iako je drugi na ATP listi, sastaće se od 14 časova na centralnom terenu.

To će biti njihov drugi susret, ali opet na Vimbldonu, nakon što su na istom mestu prošle godine odmerili snage, ali u drugom kolu. Federer je slavio tada rezultatom 3:0, po setovima 7:6, 6:3, 6:2.

Kao zagrevanje za taj meč biće duel Filipa Krajinovića i Čileanca Nikolasa Žarija, koji će otvoriti takmičenje na terenu broj 15. Oni će igrati prvi od 12.30 časova.

Laslo Đere sastaje se sa Italijanom Paolom Lorencijem, 86. igračem na ATP listi. Njihov duel je treći na programu terena broj 11, posle ženskog i muškog singla, što znači da njegov početak ne treba očekivati pre 16 časova.

I jedina srpska teniserka na Vimbldonu, Aleksandra Krunić, igraće već prvog dana. Najbolja srpska igračica sastaje se sa Amerikankom Medison Brengl, a njihov meč je drugi na terenu broj sedam i mogao bi da počne oko 14 časova.

U ponedeljak je zakazano još pregršt zanimljivih duela, od kojih izdvajamo nezvanični derbi dana između Švajcarca Stanislasa Vavrinke i šestog igrača sveta Grigora Dimitrova iz Bugarske. Oni će ukrstiti rekete na Centralnom terenu. Biće to treći duel na tom stadionu i neće početi pre 17.30 časova.

Prvog dana takmičenja na teren će izaći i sedmostruka šampionka Vimbldona, Amerikanka Serena Vilijams. Ona će igrati protiv Holanđanke Aranče Rus poslednji, treći meč na terenu broj jedan. Odlukom organizatora, koja je "podigla prašinu", Serena je postavljena za 25. nosioca, uprkos tome što je trenutno 183. igračica sveta, nakon što se u septembru porodila.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC