• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Dan pred finale Evropskog prvenstva...

Autor mondo.rs

Dok su odmarali pred večernji trening, "delfini" su govorili o terminu utakmice protiv Španije, načinu na koji rival igra, svom miru uoči utakmice... "Ni da ih potcenimo, ni da ih precenimo".

 Dan pred finale Evropskog prvenstva... Izvor: MN PRESS
Izvor: MN PRESS


Dan između polufinala i finala Evropskog prvenstva u Barseloni srpski vaterpolisti koriste za odmor od iscrpljujuće utakmice protiv Hrvatske i za pripremu za meč za zlato protiv Španije.

U subotu u 22.15 "delfini" će ući u meč kao branioci evropske titule i olimpijski šampioni, dok će naspram njih stajati domaćin, koji se prvi put plasirao u finale nekog takmičenja od 2009. Tada, u Rimu, pobedio ga je upravo naš tim, na peterce.

Karata za finale više nema, a u Barseloni se očekuje spektakl. Pred "delfinima" je u petak večernji trening, na kojem će još jednom razgovarati o Špancima, koje dobro poznaju.

"Publika ih je nosila protiv Italije. Nema kalkulacije. Odlučiće snaga, mirnoća u ključnim momentima", rekao je Dušan Mandić, koji je sa tri gola uz Miloša Ćuka bio najbolji srpski strelac u polufinalu.

Branislav Mitrović, golman "delfina", bio je igrač utakmice u četvrtfinalu, a u polufinalu je zaustavio sedam lopti i tako takođe dao veliki doprinos uspehu.

"Samim tim što igraju kod kuće, imaju šansu da naprave rezultat posle dugo vremena. Igraju na talasima raspoloženja i tada mogu da budu preko svojih realnih mogućnosti", rekao je Mitrović.

"Treba da se zatvori kontra, da napravimo igru 'šest na šest', a tu su naše šanse veće. Biće fizički manje zahtevna utakmica od meča sa Hrvatskom. Dueli sa Špancima neće biti na tom nivou. Ne treba da ih potcenjujemo ili precenjujemo. Treba da gledamo sebe, da nastavimo da igramo našu igru. a kada je tako onda možemo da se radujemo", dodao je golman.

Utakmica će početi u neuobičajeno kasnom terminu, od 22.15 časova.

"Ambijent neće da nas poremeti. Odigrali smo poslednje dve utakmice pod tenzijom, iskusni smo. Možda nam u 22.15 bude neobično. Oni su igrali u deset. Ali, to je takva utakmica da taj detalj ne može da presudi", dodao je Mitrović.

Izvor: MN PRESS

Prvi pomoćnik Dejana Savića, Stefan Ćirić podsetio je da su dve reprezentacije trenirale zajedno pred početak turnira.

"Veliki kvalitet im je povratak Peronea, pravi razliku u igri. Odbrana mora da bude kao protiv Hrvatske, mora da se zatvori njihov kontranapad. Kasni termin nije problem za igru".

Stefan Mitrović bio je i pre devet godina akter finala protiv Španije...

"Biće teško jer će imati ogromnu pomoć sa tribina. Naše je da budemo mirni, skoncentrisani kao sa Hrvatskom. Onda željeni rezultat nije daleko. Nezgodni su brzi u izletanju u kontru. U mečevima sa Crnom Gorom i Italijom vraćali su se na taj način 'laganim' golovima iz igre. Na to treba da se obrati pažnja. Ne odustaju do kraja, neke preokrete su pravili u odlučujućim momentima. Već su postigli uspeh, puni su samopouzdanja a sada su već rasterećeni u finalu. Biće zanimljivo, ali biće psihički lakše za nas. Kad smo tu moramo poslednji atom da damo i da sve završimo".

Stefan Mitrović
Izvor: Mondo/Goran Sivački



Andrija Prlainović i u polufinalu je šuteve i golove podredio svojim asistencijama.

"Treba da nastavimo kao do sada. Sigurnost u odbrani, pokretljivost i organizovanost, kao i 'igrač manje' prikazan u duelu sa Hrvatskom. Bili smo agresivni, uvek na igraču sa loptom, dobro postavljeni. Da nema lakih golova u našoj mreži. Možda su najbrži na turniru, imaju sjajne individualne kontre. Ovo ostalo je na našoj strani, kvalitet, mentalna snaga, iskustvo. Igrati finale u zemlji domaćina je izazov. Vreme utakmice je potpuno nebitno".

Filip Filipović ima šansu da podigne svoj prvi veliki trofej kao kapiten reprezentacije.

"Ništa novo, brzi su, odlična kontra i grupna i individualna. Presing je takođe nezgodan. Perone im znači za izletanje u kontru. Znamo koji su im aduti, posebno akcije sa igračem više. Međutim sva taktika, sve priče o adutima padaju u vodu kad počne finale. Znamo kako se igraju te utakmice, kako se pobeđuje. Imamo lepu priliku da odbranimo titulu. Za to nam treba odbrana a ne da mnogo razmišljamo o Špancima, mada mi je drago da su oni a ne Italijani u finalu. Naš tilm je najvažniji", poruka je kapitena.

Srbija - Španija, subota u 22.15 časova.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC