• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Dejan Savić: Ovi momci se bore protiv logike!

Autor mondo.rs

"Pokazali su ono što su pokazivali u posljednjoj deceniji. Možda i duže", rekao je selektor na beogradskom aerodromu, poslije povratka iz Barselone.

Selektor srpskih vaterpolista, četvorostrukih uzastopnih šampiona Evrope, ostao je u Barseloni dosljedan svojim navikama i nije skakao u bazen, ni davao izjave novinarima poslije finala.

Ipak, kada je sa ekipom sletio u Beograd prema protokolu je bio u obavezi da izađe pred kamere, na zvaničnu konferenciju u društvu kapitena Filipa Filipovića, njegovih saigrača Andrije Prlainovića, Milana Aleksića i predsiednika Vaterpolo saveza Srbije, Viktora Jelenića.

/Banjaluka slavi ZLATNE "delfine" (VIDEO)/

U obraćanju je bio kratak i konkretan, kao i obično.

"Prije svega, upućujem sve čestitke igračima, stručnom štabu i organizaciji poslije čitavog turnira koji se završio kako smo i zamislili", počeo je selektor.

"Imali smo problema od početka. Rekli smo da imamo izuzetno umorne igrače sa napornim sezonama i sa svim što prati moderni vaterpolo danas. Izašli su iznad sebe i pokazali izuzetan karakter, motiv i najbitnije - jedinstvo u najtežim momentima", istakao je Savić i naglasio sljedeću rečenicu:

"U suštini, pokazali su sve ono što su pokazivali i u proteklih 10 godina, ako ne i više". 



Savić je rekao da uspjeh "nije slučajan", bez obzira na to kako će drugi reagovati na te njegove riječi.

"Možda će nekima da izgleda prepotentno, ali ova ekipa zaslužuje svaku pobjedu, svaku zlatnu medalju. Kao trener se prije svega ponosim, a sa druge strane shvatam da se ovi momci definitivno bore protiv logike".

Novinari su pitali selektora i o borbi zlatnih "delfina" protiv pritiska, u kojoj već po pravilu izlaze kao pobjednici - kao i iz svih svojih bitaka.

"Sigurno da postoji teorija da se u suštini šampion rađa i da kroz trening shvata mane i vrline. To definitivno nije igrač u stanju mirovanja, već u stanju stresa i jednostavno kad je stani-pani svako od njih pokazuje veličinu i vidi se pod kojim pritiskom radi, učestvuje i kako djeluje", dodao je Savić tokom kratke konferencije, poslije koje će "delfini" na miru nastaviti proslavu velikog uspjeha.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC