• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Srbija izgubila 0:3, ali je u polufinalu!

Autor mondo.rs

Odbojkaška reprezentacija Srbije poražena je u Torinu od Poljske 0:3, ali se plasirala u polufinale. Poljaci nisu, šansa za Italiju, ali...

 Srbija izgubila 0:3, ali je u polufinalu! Izvor: MN PRESS

Srbija – Poljska 0:3 (26:28, 26:28, 22:25), ali "orlovi" su DEFINITIVNO u polufinalu Svetskog prvenstva, a tamo mogu čak i sa prve pozicije iz grupe!

Situacija u Grupi J posle poraza Srbije od Poljske u Torinu maksimalnim rezultatom je sledeća:

Srbija iz dve utakmice ima tri boda, set količnik 3:3, a poen količnik 149:134, odnosno plus 15. Poljska iz jednog meča ima tri boda, set količnik 3:0 i poen količnik 81:74 (+7). Na poslednjem mestu je domaćin Italija bez bodova iz jedne odigrane utakmice, sa set količnikom 0:3 i poen količnikom 53:75 (-22).

Dakle, zahvaljujući najboljem poen količniku Srbija je i teoretski obezbedila polufinale. Ukoliko Italija pobedi Poljsku maksimalnim rezultatom, moraće da napravi čak 30 poena razliku kako bi pretekla aktuelnog šampiona sveta. Svaki osvojeni set Poljaka u petak automatski završava priču oko plasmana u grupi.

GRUPA J

Srbija – Italija 3:0
Srbija – Poljska 0:3
Poljska – Italija 28.09.

Tabela: Srbija (+1) 3 (3:3, 149:134), Poljska 3 (3:0, 81:74), Italija 0 (53:75).

Srbija je u polufinalu, za sada u društvu Amerikanaca i Brazilaca!

Grupa I

Brazil – Rusija 3:2
SAD – Rusija 3:0
SAD – Brazil

Tabela: SAD 3, Brazil 2, Rusija (+1) 1.

Hteli su odbojkaši Srbije odmah da reše svako pitanje oko plasmana u polufinale. Za to im je bio dovoljan jedan set. Ali, za razliku od susreta sa Italijom, malo je toga polazilo za rukom izabranicima Nikole Grbića večeras u Torinu.

Servis je potpuno zatajio, blok takođe, ali su "orlovi" i pored takve igre uspeli u prva dva seta da stignu do set lopti. Međutim, Poljska je imala bolju koncentraciju i dva puta je setove završavala identičnim rezultatom 28:26.

Borili su se "orlovi" i u trećem setu, vratio je na teren Grbić igrače iz prve postave, Atanasijevića i Ivovića, ipak, za preokret nisu imali snage.

Kao što smo i najavili, postoji mogućnost da Srbija i Poljska odigraju i treći meč na Mundijalu, u finalu. Verujemo da će do njega i doći, ali i da će im se naši momci revanširati za dva poraza rezultatom 3:0 na aktuelnom šampionatu.

Po setovima...

I SET 26:28

Srbija je imala vođstvo većim delom seta, ali je posustala na kraju. Poljska je uspela da izjednači na 23:23, da napravi još dva brejk poena i povede u meču. Mnogo servis grešaka napravili su "orlovi" u prvom setu, čak osam i to je jedan od glavnih razloga što gubimo. Takođe, ni blok nije bio savršen. 

II SET 26:28

Rezultat je identičan! Nisu imali naši momci strpljenja, a tri set lopte su lako "prosute", dva put su "orlovi" pogrešili serisom, a jednom su se Poljaci odbranili nekon snažnog servisa Lisinca. I dalje ništa nije izgubljeno, ako ništa drugo, Srbija minimalno gubi setove i to dosta znači u eventualnom krugu u Grupi J. Nažalost, i u drugom setu smo imali vrlo loš servis. Protiv Italije smo napravili svega 14 servis grešaka, a danas u prvom osam, a u drugom devet. MNOGO.

III SET 22:25

Poljska je u trećem setu, za razliku od prethodna dva, diktirala tempo. Od početka do kraja je vodila,  naši momci su stizali, pa opet gubili. Poljska je večeras zasluženo pobedila i ima realne šanse da se plasira u polufinale.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC