• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Srđan Đoković: "Mali čovek" Federer se pokajao...

Autor mondo.rs

"Jedina porodica koja je došla da me pita za savet su Danilovići", otkrio je otac najuspešnijeg srpskog tenisera i rekao da i dalje smatra da je Federer veliki teniser, ali mali čovek.

 Srđan Đoković o Novaku novcu i Federeru Izvor: MN PRESS

Srđan Đoković, otac najuspešnijeg srpskog tenisera Novaka Đokovića, gostujući u emisiji "Ćirilica" otkrio je da njegov sin uspešan u svemu što radi, kao i da se nakon završetka karijere sigurno neće baviti politikom.

On je rekao da su svi teniseri samo teniseri, dok je Novak to samo "trenutno".

"Tek kada završi tenisku karijeru, on će biti priznat i poznat. Čime god da se bude bavio kad završi karijeru, biće uspešan isto koliko je i u tenisu", rekao je Srđan Đoković i otkrio da ne zna koji će to posao biti, ali da "sigurno neće biti politika".

"On će se sigurno vratiti u svoju zemlju da živi, da bude uz svoj narod i pomogne im".

/MONDO sa Novakom na treningu/



Naravno da nisam bio u dilemi. Kako možeš da prodaš dušu zarad nekog novca? Da budemo Englezi? Pa kako bi to onda bilo, kako bi se pojavio ocu i da kažem ja sam od sada Englez i moja decu su... Mi smo Srbi i ostali smo Srbi do kraja, rekao je Đoković senior o ponudi Britanaca tada još 17-godišnjem Novaku da nastupa pod njihovom zastavom.

Pomenuo je i Rodžera Federera, ali ne želeći da izgovori njegovo ime. Rekao je da je on za njega "mali čovek", od meča Dejvis kupa Švajcarska - Srbija u Ženevi 2007. godine i da to mišljenje nije promenio.

"Novak je imao problem sa disanjem, bio je i alergičan na gluten, nije mogao da izdrži duge poene, pa je zatražio medicinski tajm-aut, a Federer je očajno reagovao na to (izjavio da ne veruje da mu je potrebna pomoć). Tada sam rekao da je on veliki šampion, verovatno najveći u istoriji, ali mali čovek. I dalje to mislim", rekao je Srđan Đoković i naveo da se Švajcarac ipak promenio.

"Pa, evo sad mu je bio trener na Lejver kupu, pa mu je pričao kako da udari forhend i bekhend", uz osmeh je rekao.

"Ali dobro je kad se prizna greška, u tome je veličina, niko nije bezgrešan. A u životu to treba ceniti kad neko prizna da je pogrešio. Kao i Vilander, šta mu je radio poslednjih deset godina…"

"DANILOVIĆI, JEDINA PORODICA KOJA JE PITALA..."

Izvor: MN PRESS


Srđan Đoković ponovio je da je porodica prošla težak put da bi Novak stigao do velikog uspeha. Rekao je da je bilo potrebno mnogo odricanja, ulaganja i truda da bi se napravio veliki šampion.

Taj savet o iskustvu koje imaju, od njega je zatražio samo jedan čovek - Predrag Danilović, nekada i sam uspešni košarkaš, otac talentovane teniserke Olge.

"Jedina porodica koja je došla da me pita za iskustva kako je napraviti vrhunskog tenisera su Danilovići. Predrag I njegova supruga došli su I razgovarali sa mnom nekoliko sati. On je bio košarkaška zvezda, ali me je pitao za savet jer nije iz tog sporta. Kao što sam i ja pitao Nikolu Pilića", naveo je Srđan Đoković.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC