• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

UFC "cirkus": Nurmagomedov šampion, tuča, hapšenje

Autor mondo.rs

Ruski MMA borac Habib Nurmagomedov odbranio je titulu u lakoj kategoriji na šampionatu "ultimat fajta", pošto je u Las Vegasu pobijedio Irca Konora Mekgregora. Šampion bez pojasa, meč završen tučom i privođenjem, Putin čestitao.

Uoči meča za titulu prvaka svijeta između Irca Konora Mekgregora i Rusa Kabiba Nurmagomedova bilo je mnogo varnica, a i borba u Las Vegasu prošla je u istoj atmosferi.

Habib Nurmagomedov opravdao je ulogu favorita i osvojio titulu u lakoj kategoriji na UFC229 u duelu sa Konorom Mekgregorom. Pobijedio je nakon što je Mekgregora uhvatio u takozvanu "kragnu", pa je irski borac predao meč na minut i 57 sekundi prije isteka četvrte runde.

UFC 229 McGregor Khabib SCARY BRAWL, ALL ANGLES Crowd/Octagon
Izvor: YouTube/Php

Rus je odmah počeo da viče na protivnika, a onda je prstom uperio u ugao u kome se nalazio Mekgregorov tim, koji je na to odgovorio. On se zatim popeo na ogradu i napao Dilona Denisa, koji trenira sa Mekgregorom. Došlo je do komešanja i tuče, a neko iz pratnje ruskog borca ušao je u oktagon i udario Mekgregora. Irac se branio, a zatim je došlo obezbjeđenje i razdvojilo ih.

Nurmagomedov je zatim napustio halu, navijači su ga gađali, a iz uprave UFC saopšteno je da su trojica članova njegove ekipe uhapšena, ali da su ubrzo puštena.

Rusu, koji je ostao neporažen poslije 27 mečeva, nije odmah predat šampionski pojas, iz zabrinutosti od većih nereda u hali.

Borba dvojice MMA boraca bila je dugo iščekivana, još od prošlog aprila, otkako je Mekgregor napao autobus koji je prevozio borce, među kojima i Nurmagomedova, tokom promocije UFC229 u Bruklinu.

Mekgregor je prednjačio u uvredama na konferencijama za medije u najavama meča, izazivajući zapaljive komentare zbog pominjanja Nurmagomedove muslimanske vere, članove njegove porodice, a menadžera ruskog borca nazvao je "bijednim terorističkim pacovom".

"Želim da se izvinim organizatorima jer ovo nije bila moja najbolja strana. Ali Mekgregor je pričao o mom ocu, religiji... Zašto ljudi pričaju o tome kako ja uskačem u kavez? On je došao u Bruklin i skoro ubio nekoliko ljudi", rekao je Rus.

"Zvali su ga dvostruki svjetski šampion, ali danas je ta priča završena. Ovo je sport za poštovanje, ne zaslužuje da se koristi taj uličarski jezik, želim da promenim ovu igru, da se borci sa poštovanjem odnose prema protivnicima. Za mene je to veoma važno".

Nurmagomedov je istakao i da je veoma ponosan zbog poziva koji je dobio.

"Mekgregor se fotografisao sa Putinom ljetos na Svjetskom prvenstvu u fudbalu, ali me je predsjednik upravo pozvao i rekao mi da je ponosan na mene", izjavio je poslije borbe.

Mekgregoru je meč protiv Nurmagomedova bila prva MMA borba poslije 23 mjeseca, ali se čini da se nije dovoljno pripremio da bi ozbiljnije ugrozio ruskog takmičara. Mekgregor je prošle godine izgubio boks meč od Amerikanca Flojda Mejvedera.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC