• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Đoković - Šardi: Sada je 12:0

Autor mondo.rs

Novak Đoković i Žeremi Šardi igrali su meč na startu turnira u Šangaju. Srpski teniser pobedio za malo više od 80 minuta - 6:3, 7:5.

 Djokovic-Sardi-Sada-je-12-0 Izvor: Mondo/Stefan Stojanović

Rival Novaka Đokovića ma startu turnira u Šangaju bio je Francuz Žeremi Šardi. Vršnjaci, od kojih je Šarid stariji tri meseca, odigrali su do sada u karijeri 11 međusobnih duela i svi su pripali Đokoviću. Baš kao i današnji u Šangaju - 6:3, 7:5, posle sat i 25 minuta igre.

Đoković je trenutno treći na ATP listi, a Šardi 41.

Naredni rival Srbina u Šangaju biće pobednik duela
Hjeon Čung Marko Kečinato.



II SET

7:5 - Đoković je u 12. gemu stigao do prve brejk lopte, ujedno i meč. Ali, Šardi se odbranio. Zatim je Francuz odigrao prelep poen, tačnije obojica igrača, ali je pripao Šardiju. Drama u gemu se nastavila kada se Đoković volšebno odbranio, da bi Žremi ispucao zicer u mrežu. Malo duža razmena pripala je Đkoviću za meč loptu broj DVA. E, tu više nije bilo spasa za Francuza...

5:5 - I dalje bez brejk lopti u drugom setu.

4:4 - Prvo, Đoković lagano dobija servis, ali ovaj put dodaje gas i sa nekoliko fenomenalnih poteza stiže nadomak brejka. Međutim, jednagreška, tačnije odlična odbrana Šardija i par dobrih servisa, spasili su 41. igrača sveta.


3:3 - Ništa se ne menja u Šangaju. Još jedan odličan početak gema na servis Novaka Đokovića. Opet je Srbin, kada je poveo 40:0, zastqao, "dao" dva poena rivalu, a onga ga finiširao. Novak nekako u istom ritmu osvaja gemove, što se ne može reći i za Francuza. Dosta je pojačao servis i srpski as ima mnogo većih problema nego u prvom setu.

2:2 - Iako je opet Novak izgubio dva poena na svoj servis, pitanje kome će pripasti gem nijednog trenutka se nije postavilo. Vrlo siguran je Đoković, pa čak i kada gubi poene deluje da mu Šardi ni u 12. međusobnom duelu ne može ništa. Ali, i Šardi je odmah potom imao lagan gem.


1:1 - Sličan početak kao u prvom setu. Po gem na obe strane.

I SET

6:3 – BREJK! I Đoković je morao da se pomuči za vođstvo 5:3. Šarid je odigrao vrlo dobro i držao je gem u egalu. Ali, onda su usledile dve greške Francuza… Prvi set je završen posle drugog brejka Novaka Đokovića. Srbin je poveo, a čini se da se nije mnogo ni umorio. Posle nešto više od pola sata, spremamo se za drugi set.

4:3 - Đoković je odmah materijalizovao brejk i vrlo sigurnim gemom poveo 4:2. Nije izgubio nijedan poen. Srbin je polako oduzeo gas i Šardi je posle tri izgubljena gema ponovo dobio jedan.


3:2 - BREJK!
Ponovo pritisak Đokovića na servis Žeremija Šardija. Posledica toga su dve brejk lopte (15:40). Već posle prve Đoković je prvi put poveo na ovogodišnjem izdanju turnira u Šangaju.

2:2 - Šardi je imao prvih većih problema na svom servisu. Doduše, nije mu bio ugrožen brejk loptom, ali ga je dobio na razliku. Đoković je napravio nekoliko neiznuđenih grešaka i to je glavni razlog što već u trećem gemu nije viđen brejk. S druge strane terena, na servis Đokovića, Francuz je, ipak, uspeo da zabrine našeg tenisera. Delimično je proradio prvi servis, tako da je Nole ekspresno poveo 4:0. Međutim, tek posle neiznuđene i duple servis greške, Đoković je okončao gem.

1:1 - Prva dva gema igrači su lako dobili i sačuvali servise. Žeremi Šarid odlično servira na početku meča, što, za sada, Đokoviću pravi određen problem.


Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC