• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Nole spreman da vrati dug

Autor mondo.rs

Mogući Đokovićevi rivali u osmini finala mastersa u Šangaju su igrači od kojih je izgubio u prethodnom odmeravanju snaga.

Novak Đoković u utorak je potvrdio dominaciju u susretima sa Žeremijem Šardijem (6:3, 7:5) i plasirao se u treće kolo turnira Masters 1000 serije u Šangaju.

Naredni korak na putu ka četvrtoj tituli u ovom kineskom gradu (2012, 2013, 2015) treba da napravi protiv Italijana Marka Čekinata (21. na ATP listi) ili Hjeon Čunga (26) iz Južne Koreje.

"Od obojice sam izgubio poslednji put kada smo se sastali", podsetio je Novak na okršaje sa Čekinatom u četvrtfinalu Rolan Garosa (1:3), odnosno Čungom u osmini finala Australijan opena (0:3).

Nakon iznenađujuće eliminacije u Parizu, Srbin je u zvaničnim mečevima zabeležio 27 pobeda i samo dva poraza, a trenutno se nalazi u seriji od 14 pobeda, za koju se nada da će potrajati.

"Mislim da sam potpuno drugačiji teniser nego što sam bio u prvih pet-šest meseci ove godine. Nadam se da će i ishod meča protiv Čekinata ili Čunga biti drugačiji nego tada".

Đoković je posle pobede nad Šardijem izjavio da je "zahvalan" što opet igra na visokom nivou.

"Mislim da sam vrlo blizu svog maksimuma, s tim što se ta definicija pomera iz dana u dan. Uvek se trudim da igram najbolje što je moguće određenog dana, a mislim da sam protiv Šardija bio blizu da dostignem taj cilj".

Novak Đoković - Žeremi Šardi, Masters Šangaj 2018
Izvor: Youtube/EverythingTennisPro

Novaku će eventualni plasman u finale omogućiti da pretekne Rodžera Federera i probije se na drugu poziciju svetske rang liste, a ako osvoji titulu - svoju 32. na mastersima - biće svega 35 bodova iza prvoplasiranog Rafaela Nadala, koji je zbog povrede kolena još na US openu, odlučio da propusti turnire u Pekingu i Šangaju.

Pratite nas i na Instagram profilu Mondo sport

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC