• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Revanš Čekinatu sa kamatom

Autor mondo.rs

Najbolji srpski teniser u 3. kolu mastersa u Šangaju ostvario ubedljivu pobedu protiv "dužnika" Marka Čekinata i izborio plasman u četvrtfinale. Naredni rival Kevin Anderson, osmi teniser sveta, protiv kojeg ima skor 6:1.

 Revanš Čekinatu sa kamatom Izvor: Mondo/Stefan Stojanović

Novak Đoković uspešno je okončao i treće kolo na mastersu u Šangaju i izborio plasman u četvrtfinale.

Ubedljivo je pobedio Marka Čekinata u dva seta - 6:4, 6:0, posle 70 minuta igre.

Srpski teniser tako se revanširao Italijanu za poraz u jedinom ranije odigranom meču, koji mu je zadao u četvrtfinalu Rolan Garosa početkom juna (6:3, 7:6, 1:6, 7:6).

Novak je protiv Čekinata imao malo problema na startu meča, kada je bio i nervozniji nego inače, ali je onda uspeo da napravi brejk, nakon čega je u potpunosti preuzeo kontrolu na terenu. Nakon 45 minuta okončao je prvi set, a onda je dominirao terenom, pošto protivniku nije dozvolio da osvoji nijedan gem.

Čekinato
Izvor: Youtube/Live Now

Đoković će u četvrtfinalu mastersa u Šangaju igrati protiv sedmog nosioca Kevina Andersona, koji je eliminisao Stefanosa Cicipasa u dva seta - 6:4, 7:6 (7:1).

Srpski teniser protiv igrača iz Južne Afrike ima skor 6:1, a poslednji meč odigrali su u finalu ovogodišnjeg Vimbldona, koji je Đoković ubedljivo dobio 6:2, 6:2, 7:6. Jedini duel u kojem je Anderson slavio bio je prvi, odigran pre 10 godina u Majamiju (7:6, 3:6, 6:4).

Masters u Šangaju igra se za nagradni fond od 7.086.700 dolara.

TOK MEČA

DRUGI SET

6:0 - Završava meč ubedljivo sa šest gemova u nizu, posle ukupno 70 minuta igre.

5:0 - Đoković apsolutno dominira terenom

3:0 - NOVI BREJK! Meč dobija i na atraktivnosti. Čekinato je tokom jednog poena čak dva puta loptu vratio preko mreže kroz noge, ali nije bio uspešan. Đoković je tada stigao do prve od dve brejk prilike, koju je iskoristio i povećao prednost.

2:0 - Novak odmah na startu drugog seta dolazi do prednosti. U prvom gemu je oduzeo rivalu servis, a onda je lagano dobio i svoj. Želi Đoković što pre da završi duel.

PRVI SET

6:4 -Đoković posle 45 minuta vodi rezultatom 1:0 u setovima. Sve što je propustio u trećem gemu, Novak je nadoknadio u sedmom kada je stigao do brejka. Iskoristio je četvrtu brejk loptu, ukupno šestu na meču i poveo 4:3, a onda je odmah i potvrdio brejk. Italijan je uspeo da produži na kratko set, ali je Novak potom završio ceo posao i to "sa nulom"

Novak
Izvor: Youtube/Live Now

2:2 - Rezultat je izjednačen posle dvadeset minuta igre, iako su oba tenisera imala po dve brejk lopte. Prvo je Isrpski as došao do šanse da oduzme čekinatu servis u trećem gemu i stekne ranu prednost, ali je Italijan uspeo da se sačuva, a onda se i Đoković spasao već u narednom gemu.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC