• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Raonić i Conga: Tri sata tenisa, 247 poena, 0 brejkova

Autor mondo.rs

U duelu dvojice servera u "Bersiju" nije viđen brejk tokom dva sata i 57 minuta velike borbe.

"Bersi" je bio na nogama!

Miloš Raonić i Žo-Vilfred Conga odigrali su meč za pamćenje u 1. kolu Mastersa u Parizu.

Duel je trajao dva sata i 57 minuta, odigrano je 247 poena, odnosno 36 gemova, od kojih je svakome pripalo po 18 pa su na kraju odlučivali taj-brejkovi: 6:7 (4:7), 7:6 (7:5), 7:6 (7:5)!

Kanađanin je imao sedam brejk lopti, od kojih su dve bile i meč lopte pri rezultatu 5:4 u trećem setu, ali je na kraju presudan bio poen na servis Francuza na 5:5 u taj-brejku trećeg seta, posle kojeg je servisom uspeo da završi posao i prekine seriju od četiri poraza računajući od Tokija, preko Šangaja, Antverpena i Beča.

NOVAK NEĆE OSVOJITI PARIZ BEZ IZGUBLJENOG SERVIS GEMA

Raonić će se, posle teško izvojevanog vođstva od 4:3 u rivalitetu sa Congom, sastati sa (3) Rodžerom Federerom u 2. kolu poslednjeg Mastersa u sezoni. Švajcarac vodi 11:3.

Conga je kao šampion iz 2008. dobio "specijalnu pozivnicu" organizatora 4.273.775 evra vrednog turnira u dvorani, nakon što je u 2018. odigrao samo deset mečeva zbog povrede i operacije kolena. Ovaj 33-godišnji veteran, čiju su karijeru obeležile brojne povrede, gubio je u trećoj rundi na Australijan openu u januaru i Monpeljeu u februaru (skor 4-2), nakon čega je morao na hirurški zahvat na kolenu i pauzu od sedam meseci.



Vratio se u septembru u Mecu, gde ga je na startu savladao Peter Gočovčik, a iz tog grada poneo je i povredu trbušnog zida zbog koje je pauzirao mesec dana. U oktobru je u Antverpenu pobedio Gida Pelju, pa izgubio od Gaela Monfisa, da bi u Beču prošle nedelje stao već u prvom kolu posle susreta sa Semom Kverijem.

Iako je kao dobitnik "vajld karda" dobio zvučno ime na startu turnira u Parizu, imao je i priliku da zabeleži pobedu, jer je Raonić od poraza u trećoj rundi Tokija od Danila Medvedeva vezao neuspehe na naredna tri turnira gubeći redom od Mekenzija Mekdonalda, Vaseka Pospišila i Jirgena Melcera.

Conga je imao dve šanse za brejk u meču i to za vođstvo od 3:4 u trećem setu i servis za 3:5, ali ih nije iskoristio i potom morao da spašava meč lopte pri vođstvu Kanađanina crnogorskog porekla od 5:4... što je i uspeo. Ali, prilikom servisa na 5:5 u taj-brejku "stegla mu se ruka", pa je izgubio naredna dva poena i meč.

Raonić je imao dve set lopte na 5:4 u prvom setu, koje nije iskoristio pa je jedan mini brejk presudio u prvom od tri taj-brejka - 4;7 u Conginu korist.

U drugom taj-brejku, Kanađanin umalo nije od gotovog napravio eliminaciju, jer je prednost od 5:0 i 6:1 na kraju pretvorio u izjednačenje tek iz pete set lopte - 7:5.

Rezultati 1. kola:

utorak

Danil Medvedev - Pablo Karenjo-Busta 6:2, 6:2
Fernando Verdasko - Žeremi Šardi 6:4, 6:4
Mihail Kukuškin - (WC) Pjer-Juz Erber 3:6, 6:3, 7:5
Marton Fučovič - Benoa Per 6:4, 6:4
Žil Simon - Luka Puj 6:3, 6:4
Miloš Raonić - (WC) Žo-Vilfred Conga 6:7 (4:7), 7:6 (7:5), 7:6 (7:5)

Rezultati 2. kola:

utorak

Karen Hačanov - (LL) Metju Ebden 6:2, 2:0 predaja
(14) Stefanos Cicipas - Damir Džumhur 3:6, 3:6
(2) Novak Đoković - Žoao Souza 7:5, 6:1
(5) Marin Čilić - Filip Kolšrajber (kasnije)

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC