• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ima novog trenera i velike planove: Cilj vrh ATP liste

Autor mondo.rs

Srpski teniser Filip Krajinović počinje saradnju sa Tomasom Johansonom i seli se u Monte Karlo. "Neskromno ću reći da mi je cilj prvo mesto na svetskoj listi", poručio je

Filip Krajinović u finišu prošle sezone napravio je senzacionalni rezultat, kada je igrao finale mastersa u Parizu i stigao do najbolje pozicije na ATP listi - 33. mesta.

Ovu godinu završava na 93. mestu, iako je u 2018. imao ranking karijere, pošto je bio 26. igrač sveta.

"Nije to tako strašno, s obzirom na to koliko sam igrao i da to što sam igrao nije donelo rezultate", rekao je Krajinović.

"Vreme je za novo poglavlje kako u životu, tako i u karijeri. Bila je ovo izuzetno teška godina za mene na profesionalnom planu. Ništa nije bilo onako kako sam zamislio i želeo. Još uvek prepun emocija iz Pariza, spreman da preletim tenisku planetu, vredno sam radio za postizanje velikih rezultata u 2018, što sam iskreno i očekivao, a onda, sezona nije ni počela, a ja sam doživeo peh sa Ahilovom tetivom. I sve je krenulo nizbrdo... Nakon saniranja povrede vratio sam se, ali konstantno nedovoljno pripremljen, tako da je ova sezona otišla u propast", sumirao je srpski teniser sezonu na isteku.

Filip Krajinović
Izvor: Mondo/Stefan Stojanović

Posle završetka saradnje sa trenerom Petrom Popovićem sredinom septembra, spreman je da napravi krupne promene.

"Dugo sam razmišljao šta i kako dalje. U 2019. ne branim skoro ništa od poena i imam veliki prostor za napredak i juriš na svetski top 10. Rešio sam da se odselim u Monte Karlo i započnem saradnju sa Tomasom Johansonom. Ugovor smo potpisali, dogovorili sve detalje i uskoro počinjemo pripreme za sve ono što predstoji, a neskromno ću reći da je moj cilj ‘broj 1’. Znam koliko mogu, znam da to što sam sebi postavio kao cilj nije nemoguća misija, zato idem da je ostvarim", poručio je Krajinović.

Tomas Johanson (43) je bivši reprezentativac Švedske, koji u kolekciji trofeja ima 10 ATP titular, uključujući i grend slem pehar Australijan Opena 2002. godine. Tada je imao i najbolji plasman na ATP listi - sedmo mesto.

Tokom karijere osvojio je i Dejvis kup trofej sa selekcijom Švedske 1998, kao i srebrnu olimpijsku medalju u dublu sa Simonom Aspelinom na Igrama u Pekingu 2008.

"Osećam da će saradnja sa Johansonom biti pun pogodak za mene, da će to biti moja nova teniska priča u kojoj ću pokazati sve ono što znam i koliko vredim. Rešio sam i spreman sam da 24 sata 365 dana živim tenis, verujem u sebe i da mogu u sam vrh, samo da bude zdravlja, sve je moguće", napomenuo je 26-godišnji srpski teniser.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC