• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Mikić o isključenom Saviću: Obožavam takve igrače!

Autori mondo.ba Autori Bojan Jakovljević

"Savić ima moje puno povjerenje. Igrač je koji uvijek igra jako i agresivno i ja obožavam takve igrače. Za takvog borca i takav stil igre u odbrani, uvijek će biti mjesta u mojoj ekipi", poručio je strateg Borca m:tel.

 Mirko Mikić Borac Bosna 28:23 Premijer liga BiH 13. kolo Izvor: MONDO/Vedran Ševčuk

U velikom derbiju 13. kola Premijer lige BiH, rukometaši Borca m:tel savladali su lidera na tabeli, ekipu Bosne iz Visokog 28:23 (14:13), te tako zabilježili četvrtu uzastopnu prvenstvenu pobjedu.

Do prije samo desetak dana, Banjalučani su bili bliži dnu, nego vrhu tabele, ali onda je uslijedila furiozna serija, kojom su "crveno-plavi" najavili ljepše dane u nastavku prvenstva.

Agresivnom igrom tokom svih 60 minuta, osim kratkotrajnog perioda u prvom poluvremenu, kada su dopustili rivalu da dođe do vođstva od tri gola, igrači Borca m:tel pokazali su da se na njih mora ozbiljno računati kada je u pitanju borba za sami vrh.

To su na svojoj koži najbolji osjetili rukometaši iz Visokog, koji su najprijatnije iznenađenje sezone.

"Bosna je u dosadašnjem dijelu sezone pokazala da je vjerovatno najozbiljnija ekipa u u Premijer ligi BiH, sa mnogo iskusnih momaka, koji igraju odlično i čija igra ima glavu i rep. Tako su igrali i protiv nas, međutim naša odbrana bila je sjajna i odlučila ovu utakmicu. Igra je bila agresivna s obje strane, ali tako je uvijek u duelima Bosne i Borca", rekao je poslije utakmice Mirko Mikić, trener banjalučkog premijerligaša.

Isključenje Srđana Savića u ranoj fazi susreta nije poremetilo "crveno-plave".

"Iskreno, nisam vidio šta se desilo, tako da ne mogu da komentarišem. Međutim, moram reći da Savić ima moje puno povjerenje. Igrač je koji uvijek igra jako i agresivno i ja obožavam takve igrače. Za takvog borca i takav stil igre u odbrani, uvijek će biti mjesta u mojoj ekipi", poručio je strateg Borca m:tel.

Ključni igrači Banjalučana bili su Bojan Ljubišić sa 11 odbrana, te Milan Dakić i Bojan Rađenović, koji su postigli po osam golova.

Ipak, ne treba zanemariti ni učinak ostatka ekipe.

"Ljubišić se razbranio u drugom poluvremenu, Dakić je bio odličan cijelu utakmicu, a igra sjajno u posljednja četiri duela. Igra lijepo i pravi probleme svakoj odbrani. Dean Šešić odigrao je odličnih 60 minuta, i u odbrani i u napadu, što ranije nije bio slučaj i drago mi je kad igra na taj način. Tako mogu da sačuvam neke starije igrače. I Goran Daničić bio je odličan, pa da smo u svakom trenutku znali šta radimo", dodao je.

Do zimske pauze ostalo je da se odigra još zaostala utakmica devetog kola protiv Maglaja, u četvrtak od 18 časova, takođe u "Boriku".

TABELA

Bosna (+1) 30, Gračanica 27, Leotar 24, Borac m:tel 22, Sloga (GV/U) 22, Vogošća 21, Sloga (D) 19, Maglaj 17, Konjuh 16, Lokomotiva 15, Goražde 13, Zrinjski (-1) 11, Derventa (-1) 10, Slavija (+1) 0.

"Raniji dogovor bio je da posljednjih pet utakmica u polusezoni moramo dobiti. Ostala nam je još ta jedna prepreka i nadam se da ćemo uspjeti do tada da oporavimo ekipu i shvatimo ozbiljno protivnika, kako bismo ispunili plan u ovom dijelu sezone", poručio je Mikić.

Ukoliko trijumfuju na zatvaranju prvog dijela prvenstva, Banjalučani mogu i do trećeg mjesta, na kojem je trenutno Leotar, ali koji večeras ima teško gostovanje kod Konjuha u Živinicama.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC