• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Džumhur predvodi BiH protiv Australije

Autori mondo.ba Autori Fena

Damir Džumhur predvodiće Dejvis kup reprezentaciju BIH, na čije kormilo se vratio Amer Delić.

Međunarodna teniska federacija (ITF) danas je potvrdila sastave Dejvis kup selekcija za predstojeće kvalifikacione susrete.

Boje Bosne i Hercegovine u susretu sa teniskom reprezentacijom Australije braniće Damir Džumhur, Mirza Bašić, Tomislav Brkić i Nerman Fatić, a taj meč će biti odigran 1. i 2. februara u okviru kvalifikacija za finale Svjetske grupe Dejvis cupa.

Amer Delić ponovo će preuzeti ulogu selektora i pokušati zajedno s najboljim bh. teniserima doći do historijskog uspjeha, saopšteno je iz Teniskog saveza BiH.

Australci bh. tim dočekuju sa pet igrača , to su Aleks De Minor, Džon Milman, Džordan Tompson, Džon Pirs i Aleksej Popirin, a njihov selektorj je Lejton Hjuit.

„Hjuit. nekadašnji najbolji teniser svijeta, očigledno nije mogao računati na Kirjosa i Ebdena, ali pozvao je De Minora koji je trenutno 29. igrač svijeta, te Milmana koji je na 37. Poziciji“, rekao je direktor TSBiH Senad Hadžimešić.

Ističe da je Australijancima na raspolaganju i Džordan Tompson koji je rangiran na 72. mjestu, te 28. dubl igrač na svijetu Džon Pirs, što njihov tim definitivno čini favoritom u ovom susretu.

„Ne idemo sa bijelom zastavom, a uz podršku Bosanaca i Hercegovaca koji žive u Australiji i dolaze da bodre najbolje bh. tenisere, tražit ćemo pobjedu, u sportu je sve moguće“, dodao je direktor TSBiH.

Mečevi će se igrati u teniskom centru "Memorial Drive Center" u Adelejdu.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC