• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

RK Borac: Jedva čekamo početak utakmice! (VIDEO)

Autori mondo.ba Autori Nebojša Šatara

Iskusni golman Banjalučana Bojan Ljubišić, kapiten crveno-plavih Đorđe Ćelić, kao i trener Mirko Mikić složni u ocjeni da bi Borac m:tel pobjedom u Vilnjusu napravio veliki korak ka plasmanu u četvrtfinale EHF Čelendž kupa.

 RK Borac: Jedva čekamo početak utakmice! Izvor: MONDO/Nebojša Šatara

/Od MONDO reportera iz Litvanije/

Jedna od najznačajnijih utakmica crveno-plavih u posljednjih nekoliko godina igra se u subotu u Vilnjusu protiv domaće Švijese, koja na litvanskom znači svjetlost.

Pred trening u prestonici Litvanije, a nakon puta od Banjaluke, Zagreba i Beča, Ljubišić nije izbjegavao da tim iz rukometnog grada, kakva je Banjaluka, želi pobjedu u zemlji, gdje je košarka nacionalni sport.

"Spremali smo se posljednjih sedam dana za Litvance, imali smo sreću da smo pronašli snimke mečeva Švijese i dobro ih prostudirali. Stigli smo u Vilnjus, malo smo umorni i sada nam preostaje trening prije sutrašnjeg susreta. Mogu samo da kažem da svi jedva čekamo da počne utakmica", rekao je golman crveno-plavih.

Popularni Hans je ponovio da su lijevi bek i desno krilo Litvanaca najopasniji u ekipi domaćina, ali da njegov tim ne bi smio da zapostavi ni ostale igrače.

"Imaju dobar tim, igraju u Baltičkoj ligi, imaju u nogama dosta mečeva, ali opet kažem, spremni smo, zdravi i jedva čekamo meč."

Zato će čuvar mreže Borca m:tel biti zadovoljan jedino trijumfom u Vilnjusu.

"Ja lično bih bio zadovoljan jedino pobjedom. Volio bih da dobijemo da budemo mirniji pred revanš u Banjaluci. Naravno, to će biti jako teško ostvariti, ali vjerujem u sebe, u saigrače i stručni štab i mislim da ćemo to sutra i da pokažemo."

Sličnog mišljenja je i kapiten Đorđe Ćelić...

"Došli smo u Vilnjus da ostvarimo što bolji rezultat, ako uspijemo da pobijedimo bilo bi dobro, upoznali smo rivala, gledali njegove mečeve i dobro spremili odbranu na njihov napad. Radili smo i na našem napadu i ako ispoštujemo sve što smo radili i dogovorili posljednjih sedam dana, možemo da ostvarimo povoljan ishod", rekao je pivot crveno-plavih i dodao da će ekipa posebno pripaziti njihovog glavnog golgetera.

"Opet, igraćemo našu odbranu i jedino više pažnje pripaziti na halfove, izlaziti više na tog lijevog beka. Ali, ostajemo pri svojoj igri i snažnoj odbrani i to je najbolji recept."

Trener banjalučke ekipe Mirko Mikić ima jednu dilemu o kojoj najviše razmišlja otkako je Borac m:tel počeo "operaciju Vilnjus".

"Ekipa je potpuno spremna, sve igrače imam na raspolaganju od utorka su u trenažnom procesu pa sam na slatkim mukama jer sam poveo 17 rukometaša, što znači da u subotu jednog neću skinuti. Trenutno o tome najviše razmišljam. A očekivanja su uvijek ista. Najviše ambicije, došli smo u Litvaniju po povoljan rezultat, a ukoliko nam se pruži prilika da upišemo pobjedu. Bilo kakav trijumf bi nam garantovao lakši revanš narednog vikenda u Boriku. Sigurno bi pobjeda sutra napravila veliki korak ka prolasku u četvrtfinale", zaključio je Mikić.

Izvor: MONDO

Duel u Vilnjusu na programu je u subotu od 17 časova po lokalnom, a 16 po našem vremenu.

U Litvaniji je i reporter MONDO portala, koji će izvještavati o svim bitnim događajima uz fotografije i video snimke.

Komentari 1

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Sarkozić

Idemo druže Mikiću pokazati Litvancima da ipak igraju protiv evropskog velikana.... sretno i vidimo se u punom Boriku....

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC