• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Džumhur: Ovo je početak dobrih rezultata

Autor mondo.ba

Bh. teniser Damir Džumhur rekao je da su mu dvije pobjede u prethodna dva duela sa Stefanosom Cicipasom dale samopouzdanje pred današnji trijumf.

Džumhur je danas sa 2.1 u setovima pobijedio 12. Igrača svijeta i plasirao se u drugo kolo ATP turnira u Roterdamu.

Bila je to prva pobjeda Džumhura poslije četiri vezana poraza i upravo to istakao je bh. teniser poslije meča.

"Za mene je ovo bila važna pobjeda iz više razloga. Prvi razlog je što sam ostvario prvu pobjedu u 2019. Bio je ovo težak početak godine za mene, imao sam teške protivnike, a i ti problemi u pripremama su se odrazili, ali nisam mogao da ih nadomjestim.  Jako vrijedno sam trenirao i radio, ali kada na terenu nekastvari ne funkcionišu, teško je bilo igrati bez samopouzdanja. Znajući da sam već dva puta dobio Cicipasa i da sam ga dobio u Parizu dalo mi je malo samopouzdanja pred sam meč. Osjećao sam se dobro na terenu prvi put ove godine, dobro se kretao, igrao raznovrsno, što jeste moja igra. Još uvijek postoje padovi u igri koje pokušavam riješiti, ali mislim da sam odigrao dobar meč i zasluženo pobijedio definitivno“, rekao je Džumhur.

U drugom kolu on će igrati protiv Kazahstanca Mihaila Kukuškina, 53. igrača na ATP listi. Biće to njihov treći meč na ATP turu, a u dosadašnja dva slavio je bh. teniser.

"Mislim da je najbitnije da nastavim igrati ovako i da prenesem to u drugo kolo. Igram sa Kukuškinom kojeg sam dobijao dva puta. Biće težak i dug meč, ali ukoliko uspijem da prebacim igru sa današnjeg meča i smanjim padove mislim da mogu da prođem u četvrtfinale. Ovo je bila jako bitna pobjeda i mislim da je ovo početak dobrih rezultata u ovoj godini“, zaključio je Džumhur.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC