• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Igrač Borca mora znati kako da se nosi s pritiskom

Autori mondo.ba Autori Bojan Jakovljević

Rukometaši Borca m:tel u srijedu od 18 časova u "Boriku" igraju zaostalu utakmicu 20. kola Premijer lige BiH sa Lokomotivom iz Brčkog.

 RK Borac RK Lokomotiva Brčko najava Mirko Mikić Igrač Borca mora znati kako da se nosi s pritiskom Izvor: MONDO/Bojan Jakovljević

Eliminacija sa međunarodne scene stavljena je "ad akta", pa se u taboru banjalučkog Borca m:tel okreću domaćim takmičenjima.

Prvi naredni meč "crveno-plavi" igraće već u srijedu, kada će od 18 časova u svom "Boriku" ugostiti Lokomotivu iz Brčkog, u zaostalom susretu 20. kola Premijer lige BiH.

"Za nas predstoji najvažniji posao, da obezbijedimo što bolji plasman pred plej-of. Ambicije su uvijek iste, pogotovo kad igramo u 'Boriku'. I protiv mnogo jačih protivnika, uvijek kažem da idemo na pobjedu, a tako će biti i protiv Lokomotive. Sve osim pobjede je neuspjeh", poručio je Mikić.

Ritam srijeda-subota, koji "prati" rukometaše Borca m:tel u posljednjih mjesec i po, biće nastavljen i u aprilu.

"Evidentno je da su se pojedini igrači potrošili, ali neke igrače držao sam na klupi u revanšu protiv ČSM Bukurešta, tako da sam uvjeren da će svi biti spremni, što sam vidio i na jučerašnjem treningu. Jedino sitnu povredu ima Srđan Mijatović", rekao je trener Borca m:tel.

Protivnika izuzetno dobro poznaje.

TABELA PREMIJER LIGE BIH:

Gračanica 46, Bosna 43, Borac m:tel (-2) 37, Leotar 35, Konjuh 34, Vogošća 33, Sloga (GV/U) 32, Maglaj 32, Sloga (D) (-1) 31, Zrinjski 29, Lokomotiva (-1) 26, Goražde 23, Slavija 15, Derventa 10.

"Igrali smo s njima jednu od boljih utakmica u prvom dijelu sezone u Brčkom. Radi se o veoma mladoj ekipi, koju dobro poznajem još iz vremena dok sam radio u našem podmlatku. Bili su u usponu, ali sada su posljednju utakmicu izgubili kod kuće protiv Maglaja. Neki ključni igrači su im povrijeđeni, ali imaju nekoliko zaista perspektivna mladih igrača, koji mogu predstavljati problem ako se ne shvate ozbiljno. Sigurno da neće biti lagana utakmica."

"Svaka mlada ekipa mnogo trči u leđa, idu na brz centar i polukontre i moramo biti spremni na taj segment igre više nego u prethodnim utakmicama", poručio je Mikić.

I on se zahvalio navijačima koji su u subotu rukometašima Borca m:tel davali "vjetar u leđa", te ispunili "Borik" skoro do posljednjeg mjesta.

"Zahvalio bih se još jednom publici na predivnoj atmosferi u subotu. Pokazali su da Banjaluka ima sportsku kulturu i srce kada je u pitanju humanitarni karakter. Opet kažem, ostaje žal što se nismo časnije oprostili od nastupa u Evropi, jer publika je to zaslužila. Svjestan sam da je ČSM Bukurešt kvalitetniji od nas, ali ne toliko da nas onako lako pobijede. Zakazali smo i mi, posebno u odbrani, ali i u napadu. Bilo je problema koje nisam očekivao, a trudićemo se da to popravimo u utakmicama koje nam slijede."

MIKIĆ: OSTAJE ŽAL ZA LJEPŠIM OPROŠTAJEM OD EVROPE

On se još jednom osvrnuo na početak meča protiv ČSM Bukurešta, koji je odredio dalji tok utakmice, slično kao i u prvoj utakmici u Rumuniji.

NAVIJAČI, HVALA!

"Rezultat u Evropi koji smo postigli vrijedan je svake pohvale. Nadali se jesmo, ali nismo očekivali da možemo u polufinale EHF Čelendž Kupa. Ipak, ono što je važnije od samog rezultata protiv ČSM Bukurešta je predivna atmosfera iz 'Borika’. Zahvaljujem se svima koji su nas podržali, a to je upravo jedan od ciljeva koji smo imali - da vratimo publiku u dvoranu", naglasio je predsjednik Borca m:tel Saša Kondić.

"Atmosfera vjerovatno jeste uticala na igrače, ali to se ne smije dešavati. Ako je dvorana puna, moraš igrati bolje nego da je prazna. To su stvari koje moramo korigovati. Zamislite praznu dvoranu, to bi još više uticalo na njih, jer bi smatrali da niko nije uz njih. Dvorana je bila puna i na to se moramo aklimatizovati od izlaska na teren. Nadam se da će dvorana biti popunjena u periodu koji nas čeka, jer moramo naučiti igrati pod pritiskom. Pritisak u Borcu je nešto s čim se igrači moraju nositi, tako je bilo i uvijek će biti", zaključio je Mikić.

KRAJ BORČEVE BAJKE, ČSM BUKUREŠT IDE DALJE

Izvor: MONDO/Bojan Jakovljević

I lijevi bek Banjalučana Arsenije Bubić uvjeren je u trijumf.

"Meč sa Lokomotivom, mladom ekipom željnom dokazivanja, dočekujemo sa nadom u pobjedu, jer smatram da smo bolja ekipa, što pokazuje i stanje na tabeli. Ako budemo pravi od početka utakmice, ne bi smjelo biti problema. Nismo ih toliko skautirali, više smo bili usmjereni na svoje greške protiv Bukurešta. Pozivam sve navijače da nas i sutra podrže", poručio je mladi Bubić.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC