• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Borac m:tel od sjaja do očaja i nazad!

Autor mondo.ba

Rukometaši banjalučkog Borca su prokockali prednost od pet pogodaka iz prvog poluvremena, čak su gubili sa četiri razlike, ali su na kraju uspjeli da savladaju Slogu 30:29 (19:14) u zaostalom meču 21. kola Premijer lige BiH.

 RK Borac - RK Sloga 30:29, 21 kolo PL BiH Izvor: MONDO/Vedran Ševčuk

Poslije remija i poraza u prethodne dvije utakmice, u srijedu uveče u "Boriku" Borac m:tel upisao je veliku i važnu pobjedu, 15. ove sezone u Premijer ligi Bosne i Hercegovine.

Iako su gosti iz Doboja bili uspješniji na posljednja dva međusobna prvenstvena duela, ali i doživjeli eliminaciju u Kupu BiH upravo od Borca m:tel, ovog puta u "Boriku" viđena je prava drama u kojoj su crveno-plavi išli od sjaja do očaja i nazad!

Borac m:tel - Sloga 30:29 (19:14)

U prvih pet minuta igralo se gol za gol, da bi gosti u šestom minutu prvi put došli do dva gola razlike, 5:3. Greškama u napadu "crveno-plavi" su omogućili protivnicima da na isteku osmog minuta odu na "plus tri" (7:4).

Tada je trener Borca m:tel Mirko Mikić zatražio tajm-aut, nakon kojeg su njegovi izabranici bolje zaigrali u napadu i u 17. minutu, pogotkom Bojana Rađenovića iz sedmerca, stigli do izjednačenja, 10:10, a minut kasnije i do potpunog preokreta, 11:10. Razbranio se na golu Slađan Subotić, koji je zamijenio Bojana Ljubišića, što je dalo dodatni motiv njegovim saigračima. Do kraja poluvremena raspucali su se domaći i na odmor otišli sa zalihom od pet golova, 19:14.

Izvor: MONDO/Vedran Ševčuk

U nastavku su izabranici Danka Panića furizno smanjili u prva tri minuta a potom postepeno "topili" prednost crveno-plavih. U nekoliko navrata uspjeli su da smanje samo na gol razlike, da bi potom najprije izjednačili, a potom i poveli iz sedmerca 23:24.

Nakon brzopletosti i grešaka u napadu domaćina, Dobojlije su uspjele i da stignu do "plus četiri" odnosno na korak od "prelamanja" utakmice u svoju korist.

Međutim, crveno-plavi su potom dali posljednji atom snage i uspjeli da opet preokrenu u samom finišu i stignu do minimalnog trijumfa koji će im mnogo značiti na polju samopouzdanja pred finale Kupa BiH naredne srijede sa ljubuškim Izviđačem.

Najefikasniji u banjalučkim redovima bio je Bojan Rađenović sa osam golova, Goran Daničić postigao je dva manje, dok je golman Slađan Subotić upisao 10 uspješnih odbrana.

Na drugoj strani, šest pogodaka postigao je Vukašin Zekić, a Milutin Bogdanović skupio je devet odbrana.

Komentari 5

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Boris

Momci su ostavili srce na terenu i svaka im cast na tome!

MILOŠ

PRAVA JE ŠTETA ŠTO SJAJNA SLOGA NI OSVOJILA BORIK

Goran

@MILOŠ E Milose...

TRIJUMF

Nije mala srvar pobijediti Slogu sa jednim golom razlike u prepunom Boriku.Čestitam...

A. A.

@TRIJUMF Bit će bolje

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC