• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Nježić za MONDO: Imamo snage za jak finiš sezone!

Autori mondo.ba Autori Bojan Jakovljević

Borac m:tel poslije dva uzastopna prvenstvena meča bez trijumfa, u svom "Boriku" traži pobjedu protiv dobojske Sloge (srijeda, 19 časova), u zaostalom duelu 21. kola Premijer lige BiH.

 RK Borac m:tel RK Sloga Doboj zaostala utakmica 21. kola Premijer lige BiH Izvor: MONDO/Bojan Jakovljević

Posljednja dva prvenstvena meča, rukometaši Borca m:tel nisu uspjeli da riješe u svoju korist.

U "Boriku" su prvo remizirali protiv Konjuha (23:23), nakon čega je uslijedio minimalan poraz od Leotara u Trebinju (27:28).

Vremena za predah nema, jer već sutra pred svojim navijačima "crveno-plavi" će ugostiti dobojsku Slogu. Dok ostali premijerligaši budu igrali mečeve 24. kola, Banjalučani i Dobojlije, koje su svoje obaveze u tom kolu okončali u nedjelju i ponedjeljak, igraće zaostali duel 21. runde.

U razgovoru za MONDO, rukometaš Borca m:tel Miloš Nježić istakao je da očekuje težak meč protiv uvijek neugodnog rivala.

"Sloga nije nimalo naivna ekipa i tradicionalno su neugodni. Imaju par pojedinaca na koje posebno treba obratiti pažnju, ali mi treba da gledamo sebe, od početka da uđemo jako i tako odigramo do kraja, naročito poslije ovih kikseva u dvije prethodne utakmice. U blagom smo padu forme, tako da će nam ova utakmica sa Slogom, te naredna protiv Slavije, dobro doći da se vratimo na pravi pravi put pred ono najvažnije što nas čeka", rekao je Nježić.

Sigurno da samo jedan osvojen bod od moguća četiri u prethodna dva kola ne može zadovoljiti nikoga u redovima "Velikana iz Gospodske", pa će momci u crveno-plavim dresovima učiniti sve da već u srijedu poprave utisak.

"Atmosfera jeste malo poljuljana, ali pričali smo u svlačionici poslije obje utakmice, kako bismo vidjeli u čemu je problem. Nadamo se da ćemo to riješiti i u naredne utakmice ući maksimalno, kako bismo se vratili u formu do početka plej-ofa, te dvomeča finala Kupa BiH“, nada se desno krilo Banjalučana.

Izvor: MONDO/Bojan Jakovljević

TABELA PREMIJER LIGE BIH:

Gračanica 52, Bosna 49, Borac m:tel 44, Sloga (D) 40, Konjuh 38, Leotar (+1) 38, Vogošća 36, Sloga (GV/U) 35, Maglaj 32, Zrinjski 30, Lokomotiva 29, Goražde (+1) 26, Slavija 16, Derventa 10.

Sloga je često znala da namuči igrače Borca m:tel, ali pretežno u Doboju, dok su duelu u Banjaluci većinom završavali u korist borčevaca.

Biće ovo četvrti duel "crveno-plavih" i "crveno-bijelih" ove sezone.

U prethodna tri, viđena je po jedna pobjeda oba tima, dok je treći susret okončan remijem.

Dobojlije su pred svojim navijačima slavile 31:28 u Premijer ligi BiH, dok se Borac m:tel revanširao u četvrtfinalu Kupa BiH. Prvo je u "Boriku" slavio 30:26, nakon čega u revanšu nije bilo pobjednika (23:23), pa su Banjalučani prošli dalje.

Sada će imati priliku da se revanširaju rivalu i u prvenstvenom meču.

"Sloga je pretežno domaćinska ekipa. Ipak, nezgodni su i ako ih u 'Boriku' potcijenimo u nekom trenutku, sigurno da može biti svašta. Ali, sigurno da očekujem pobjedu u sutrašnjem meču", istakao je Nježić.

Izvor: MONDO/Bojan Jakovljević

Igrač Borca mora znati kako da se nosi s pritiskom

Svakako da "NBA ritam" iscrpljuje sve, a rijetko kada neka od ekipa uhvati par dana odmora. Timovima koji će nastupati u plej-ofu, među kojima je i Borac m:tel, dolazi još naporniji raspored, pogotovo što izabranike Mirka Mikića očekuju i finalni dueli Kupa BiH protiv Izviđača.

Član SEHA lige biće domaćin u prvom meču u Ljubuškom 1. maja, dok je revanš u Banjaluci sedam dana kasnije.

Finiš sezone se bliži, u raspored treba uklopiti i završni turnir Kupa Republike Srpske, tako da se pakleni ritam nastavlja. Ima li umora?

"Naravno da ima, tokom cijele sezone nas prati taj ritam srijeda-subota, tako da to utiče na igrače. Ali, trudimo se da se odmorimo koliko god možemo, trener takođe pokušava da rotira kad se ukaže prilika, tako da vjerujem da smo spremni da sezonu privedemo kraju na najbolji mogući način", zaključio je Nježić.

Duel u "Boriku", između Borca m:tel i Sloge, na programu je u srijedu od 19 časova.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC