• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Burić: Prvo Borac, pa onda kalkulacije

Autor mondo.ba

Derbi posljednjeg 26. kola regularnog dijela Premijer lige Bosne i Hercegovine igra se u Visokom gdje Bosna dočekuje Borac.

Biće ovo četvrti međusobni duel ova dva tima ove sezone, a dva puta je slavio u banjalučki tim, dok je jednom bilo neriješeno.

Borcu ova utakmica dolazi između dva meča finala Kupa BiH, a u prvom su crveno-plavi slavili protiv Izviđača sa 23:22, pa sada sa mnogo rasterećenja čekaju revanš na svom terenu. Bosna je kao uvertiru za derbi imala u Brčkom, gdje je savladala Lokomotivu i sačuvala prvo mjesto na tabeli.


"Imali smo kontrolu meča protiv Lokomotive od prve do posljednje minute. Najbitnije je da smo čuvali vođstvo i na kraju upisali nova tri boda", kaže bek Bosne Mahir Burić.

On ističe da Visočani ne razmišljaju o kalkulacijama i borbi za prvo mjesto sa Gračanicom, koja ima isto bodova kao i Bosna, ali i bolji međusobni omjer.

"Nije naše da se bavimo kalkulacijama. Bili prvi ili drugi plej-of je priča za sebe i u svakom meču se mora dati maksimum. Naravno, ta prva pozicija ima svoje prednosti, posebno u finalu, ali nama je najbitnije da u meču sa Borcem damo sve od sebe i pobijedimo, a poslije toga ćemo se baviti kalkulacijama", rekao je Burić, koji je na kraju istakao da se nada i velikoj podršci s tribina.

Meč Bosna - Borac igra se sutra (subota) od 19 časova u KSC Mladost u Visokom.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC