• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Đere: Cilj u 2019 - mesto u top 20 i još jedan trofej

Autor mondo.rs

Srpski teniser želi da na Rolan Garosu igra bez pritiska i ostvari najbolji rezultat, a ima i dugoročne planove

Laslo Đere sledeće nedelje peti put u karijeri igraće na Rolan Garosu. Za razliku od prethodnih nastupa, ove godine u Pariz stiže sa najboljim renkingom, ali i velikim samopouzdanjem nakon što je u Rio de Žaneiru, baš na šljaci, osvojio svoju prvu ATP titulu.

Srpski teniser odlučio je da odmori nedelju pred drugi grend slem sezone i ne učestvuje ni na jednom turniru.

"Prijavio sam nastup u Ženevi, ali sam odustao u poslednjem trenutku, jer mislim da sam dobro odigrao poslednjih nedelja i želim odmoram da dočekam Rolan Garos. Nemam neki naročiti pritisak. Želim da budem opušten, bez tenzije i odigram kao na svakom drugom turniru", poručio je u razgovoru za "Sportski žurnal" Đere.

NOVAK ILI RAFA

Laslo Đere izdvojio je i favorite predstojećeg Rolan Garosa. "Kao i uvek - Novak Đoković i Rafael Nadal. Obojica igraju jako dobro. Nole je osvojio Madrid, potom je igrao protiv Rafe finale u Rimu. Mislim da ćemo pobednika i ove godine tražiti između njih dvojice i ne verujem da će biti iznenađenja", rekao je Đere.

Do sada najbolji rezultat u Parizu mu je dva puta prvo kolo u glavnom žrebu, uključujući i prošle godine gde ga je zaustavio Martin Kližan, dok je dva puta zaustavljen u kvalifikacijama.

"Nisam uvek dobro igrao na Rolan Garosu, ali mislim da je konačno došlo vreme da se i to promeni i da ostvarim dobar rezultat", rekao je trenutno 34. teniser sveta.

Đere razmišlja i dalje od Pariza. Već je napravio plan.

"Prijavio sam turnire na travi - Štutgart, Hale, Istborn i Vimbldon, ali videću još da li ću na svima igrati, to će zavisiti od rezultata. Preko leta ću najverovatnije igrati na šljaci u Evropi, a onda sledi odlazak u SAD".

Đere napominje da je u planu i nastup za Dejvis kup reprezentaciju Srbije na završnom turniru u Madridu u novembru i ističe da će se vrlo rado odazvati selektoru Nenadu Zimonjiću ukoliko zasluži poziv.

U 2019. ima jasno zacrtan cilj.

"Želim da završim sezonu među 20 najboljih na ATP listi i da osvojim još jedan turnir. Ne mora na šljaci, može i na travi ili betonu", naveo je Laslo Đere.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC