• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Borac m:tel traži izjašnjenje od Saveza!

Autor mondo.ba

Borac m:tel podnio Zahtjev za izjašnjenje po pitanju Propozicija od Upravnog odbora Rukometnog saveza BiH.

 Borac-trazi-izjasnjenje Izvor: MONDO/Bojan Jakovljević

Rukometna Premijer liga BiH bliži se svom kraju, u toku je odigravanje finalne serije plej-ofa između Borca i Izviđača, a titulu će, kao što je poznato, osvojiti ona ekipa koja dođe do dvije pobjede.

Prvi meč, odigran 1. juna u Banjaluci, završen je trijumfom Banjalučana rezultatom 25:23, a "skauti" su uzvratili sinoć pred domaćom publikom rezulatom 24:21. Treća utakmica, koja daje odgovor na pitanje ko će biti novi šampion BiH, planirana je za 12. jun, ali je ''crveno-plave'' sinoć, slobodno se može reći, zatekla odluka o pomjeranju termina, s obzirom da je komesar takmičenja Zdenko Alpeza svojevoljno, bez saglasnosti klubova, odlučio da se majstorica ipak odigra dan ranije, odnosno 11. juna.

Shodno tome, Rukometni klub Borac m:tel danas je Upravnom odboru Rukometnog saveza BiH poslao Zahtjev za izjašnjenje, koji Vam prenosimo u cjelosti.

''Poštovani članovi UO RS BiH, radi zaštite RK Borac m:tel-a i rukometa Bosne i Hercegovine, tražimo vaše izjašnjenje po pitanju sprovođenja i organizacije završnice tj. plej-ofa rukometne Premijer lige  BiH. Prema propozicijama takmičenja Komesar nam je uredno dostavio, kroz glasnik br. 26 od 06.05.2019. godine, plan odigravanja plej-of takmičenja koja su potpuno jasna. Prema planu prednost uzvratnih utakmica ima ekipa koja je ostvarila bolji poredak u prvom dijelu takmičenja (nakon odigranih 26 kola).

Poznato je da RK Izviđač nije odigrao nijedno od tih kola te u tom slučaju ne može nikako imati bolji poredak od RK Borac m:tel i samim tim ne može imati prednost domaćeg terena. Pored toga komesar je u istom Glasniku naveo i planirani kalendar takmičenja, koji je ranije usvojen od UO RS BIH, u kojem se naglašava da će u slučaju odigravanja treće utakmice ista biti odigrana 12.06.2019. godine.

Prema svemu što je napisano, RK Borac m:tel je danas uredno, prema Propizicijama takmičenja za Premijer ligu BiH za sezonu 2018/19 i Kalendaru usvojenim od RS BiH, poslao najavu utakmice za 12.06.2019. godine u SD Borik od 19 časova, koju je komesar potpuno ignorisao i poslao nam da se treća utakmica igra u utorak 11.06.2019. godine te sa tim postupkom izmijenio Kalendar takmičenja bez saglasnosti klubova ili Upravnog odbora i time grubo prekršio pomennute Propozicije. Pored toga naveo je da se utakmica igra u Ljubuškom, gdje bi ekipa Izviđača bila domaćin, koja nije odigrala nijedno kolo premijer lige prve faze takmičenja i samim tim ne može biti bolje plasirana ekipa poslije odigranih 26 kola prve faze takmičenja Premijer lige’’, navedeno je u zahtjevu kluba iz Gospodske ulice.

Komentari 3

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Zasto

A sto ce nama SEHA liga? Igramo ligu i igracemo neki kvalitetniji evropski kup. Pustite njih nek osvoje. Ljudi kad budete na organizacionom nivou da mozete u toj SEHA ligi napasti vrh i odbraniti ugled Borca vi igrajte a ono do sad sto ste igrali u toj ligi je sramota i srozavanje ugleda kluba. Vi dozivite po 20 poraza, jedva nekog pobijedite i jos svaku drugu sedmicu kukate da nemate pare da zalijepite onu podlogu, nemate ovo-ono. Pa sta cete u SEHA ligu?

djordje21

Krivo im da Borac bude sampion.

Sarkozić

Bravo za ozbiljne i čvrste stvavove i argumente koji su utemeljeni na pisanim propozicijama i pravilima utvrđenim na početku sezone....i nije nikome jasno po kojoj osnovi klub koji nije ni igrao ligu bude povlašten....pa šta sebi neko umišlja...da je Tito u sportu....nema odstupanja... AJ Borac....

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC