• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Kompletan žrijeb srpskih tenisera na Vimbldonu

Autor mondo.rs

Ko je u kojoj strani "kostura", ko je blizu ili daleko najvećim favoritima. Pročitajte.

Iako još nema mečeva i iako još nije 1. jul, Vimbldon je počeo ovog petka.

Žrijebom u Londonu, definisan je kompletan "kostur" za najprestižniji grend slem turnir, na koji Novak Đoković dolazi kao aktuelni šampion i ČETVOROSTRUKI osvajač titule.

Ovog ljeta, Novak će u Londonu braniti trofej u suprotnom dijelu "kostura" od onog u kome se nalaze Rafael Nadal i Rodžer Federer i teniska vijest dana je da će derbi protiv njih moći da odigra tek u velikom finalu, 14. jula.

Ovako su ostali srpski teniseri "prošli" na žrijebu...

Dušan Lajović, 32. nosilac, nalazi se u Novakovom dijelu "kostura", a takmičenje na Vimbldonu počeće duelom protiv Poljaka Huberta Hurkača (52. na svijetu). U drugom kolu potencijalni rival mu je pobjednik meča Ernests Gulbis (Letonija) - Leonardo Majer (Argentina), a u trećem ga čeka "Broj jedan" - Đoković.

Na istoj strani je i Janko Tipsarević, koji je zahvaljujući "zaštićenom" rejtingu u prvom kolu i igraće protiv Japanca Jošihita Nišioke (67. na svijetu). Ako pobijedi, najstariji srpskih predstavnik na Vimbldonu igraće vjerovatno protiv prošlogodišnjeg finaliste, Kevina Andersona, koji će u prvom kolu imati za rivala Francuza, Pjer Iga Erbera (38. na ATP listi).

Takođe, u Novakovom dijelu "kostura" je i Miomir Kecmanović, koji će početi Vimbldon duelom protiv Španca Roberta Krabaljes Baene (72. na svijetu). U drugom kolu su mu potencijalni rivali Francuz Benoa Per (28. nosilac) i Argentinac Huan Ignasio Londero (62. na ATP listi).

Ako preskoči te dvije prepreke, Kecmanović bi u trećem kolu mogao da igra protiv Aleksandra Zvereva, šestog nosioca.

Ponovo bez Troickog

Nažalost, Viktor Troicki ni ove godine neće igrati na Vimbldonu. Prethodne dvije nije nastupao zbog povrede, a sada nije dobio "vajld kard" organizatora.

U donjem dijelu kostura, gdje su Rafael Nadal i Rodžer Federer, smještena su dvojica srpskih predstavnika.

Laslo Đere igraće u prvom kolu protiv Argentinca Gvida Andreocija (116. na ATP listi), u drugom kolu mu je potencijalni protivnik bolji iz duela Džon Milman (Australija) - Ugo Delijen (Bolivija), a u trećem Austrijanac Dominik Tim, peti nosilac Vimbldona.

Velike nade polažu se i u Filipa Krajinovića, koji će početi duelom protiv Njemca sa pozivnicom, Dominika Kopfera, koji stiže u London kao 132. igrač svijeta. U drugom kolu, srpskog tenisera čeka duel protiv Australijanca Metjua Ebdena ili (vjerovatnije) Argentinca Dijega Švarcvmana, 24. nosioca.

U slučaju da Krajinović pobijedi u oba meča, u trećem kolu mogao bi da igra protiv Borne Ćorića (četvrtog nosioca), a u četvrtom protiv Rodžera Federera.

Srbija je na Rolan Garosu prvi put dočekala ČETVORICU predstavnika u najboljih 32. Nadamo se da će bar isto biti i u Londonu!

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC