• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Peruničić o EP, a pamti SP: Samo da budemo bolji

Autori mondo.ba Autori Agencije

Selektor Srbije Nenad Peruničić poslije žrijeba za EURO 2020 mnogo oprezniji nego pred Svjetsko prvenstvo, na kojem je njegova ekipa doživjela pravi debakl.

 Rukomet EURO 2020 - Srbija - Nenad Peruničić - Grupa A - CIlj da budemo bolji nego na Svjetskom  Izvor: Mondo/Stefan Stojanović

Uprkos najblaže rečeno neubjedljivoj igri u kvalifikacijama rukometna reprezentacija Srbije uspjela je da se plasira na Evropsko prvenstvo koje će se sljedeće godine održati u Austriji, Norveškoj i Švedskoj.

Žrijeb obavljan u petak ponovo je spojio "orlove" sa selekcijom Hrvatske, s kojom su igrali i u kvalifikacijama, a u "balkanskoj", odnosno Grupi A igraće još i Crna Gora i Bjelorusija.

Srbija je prošle godine doživjela pravi debakl na Svjetskom prvenstvu, psvojivši 18. mjesto, što je najlošiji rezultat Srbije ikada, pa će naredno veliko takmičenje dočekati sa daleko mnogo euforije i bez nekih skrivenih ambicija da može da napravi dobar rezultat.

Selektor Nenad Peruničić, koji je pred SP istakao realan cilj - prolazak grupe, ali i rekao da "nikome ne priznaje da je bolji dok to semafor ne prikaže", poslije žrijeba grupa za EP je mnogo oprezniji. Ili bolje rečeno realniji.

"I muškarci i žene, iskreno, nemaju sreće na žrijebu. Makedoni mislim da su najbolje prošli, u toj su grupi B, koja je uslovno lakša. Bosanci su otišli u žestoku grupu. Kod nas je Hrvatska veliki favorit, to je činjenica", rekao je Peruničić.

Po njegovoj ocjeni, Crna Gora je slično uradila kao i Srbija i s mladim igračima ostvarila plasman na Evropskom prvenstvo, dok su "orlovi" sa Bjelorusima igrali prije godinu i po - dvije u kvalifikacijama.

Peruničić ovog puta nije želio ni da govori o očekivanjima.

"Otprilike ih znamo. O očekivanjima sada ne bih govorio. Svakako je cilj da budemo bolji nego na Svjetskom prvenstvu", rekao je Peruničić i požalio se na zdravstveni bilten reprezentativaca.

"Volio bih napokon da budemo zdravi. Imali smo mnogo malera od prošle godine, uvijek je bilo povreda - da li prije, da li u toku turnira. Želim da nas mimoiđu povrede i da na narednim okupljanjima budemo kompletni", rekao je Peruničić.

Na turniru, koji će po prvi put biti održan u tri države - Austriji, Norveškoj i Švedskoj, "orlovi" će startovati iz Graca.

U grupi B su Češka, Sjeverna Makedonija, Austrija i Ukrajina, dok grupu C čine Španija, Njemačka, Letonija i Holandija.

U preostale tri grupe su: D - Francuska, Norveška, Portugalija i BiH; E - Danska, Mađarska, Island i Rusija; F - Švedska, Slovenija, Švajcarska i Poljska.

Po dvije najbolje reprezentacije iz svih šest grupa preliminarne faze formiraće dvije grupe glavne faze (A,B i C, odnosno, D, E,F), koje će se igrati u Beču i Malmeu.

Finalni vikend rezervisan je za Tele2 Arenu u Stokholmu pred 22.000 gledalaca.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC