• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

David vidio GOLIJATA, Novakov ČAS na Vimbldonu!

Autor mondo.rs

Đoković odigrao sjajno protiv Belgijanca i prvi ušao u polufinale. Još čeka rivala...

Bilo je ubjedljivo i bilo je moćno!

Novak Đoković odigrao je maestralno u četvrtfinalu Vimbldona i deveti put ušao u polufinale Vimbldona, a 36. put u grend slem takmičenjima.

Njegov današnji rival, Belgijanac David Gofan, "naljutio" je u prvom setu najboljeg tenisera svijeta oduzevši mu servis za 4:3. U narednom gemu imao je 30:0, pa osjetio snagu "Broja jedan".

Đoković - Gofan 6:4, 6:0, 6:2.

Naredni Novakov rival biće pobjednik duela Gvido Pelja - Roberto Bautista Agut, a taj meč je i dalje u toku. Ko god pobijedi, Đoković će, naravno, biti apsolutni favorit, posebno poslije predstave kakvu je u srijedu pokazao vimbldonskoj publici.

Poslije izgubljenog servisa u sedmom gemu prvog seta, Nole je osvojio DESET uzastopnih gemova. U tom nizu je osvojio drugi set sa "nulom", a Gofan je došao do daha tek u trećem setu, poslije više od sata potpune Đokovićeve dominacije.

Pokušao je Belgijanac da bar produži meč, izborio brejk lopte u dva gema trećeg seta, ali je uz agresivnu i raznovrsnu Novakovu igru bilo zaista premalo mjesta za današnje iznenađenje.

"Počeo je dobro, diktirao je igru, dobijao je razmjene i zasluženo je došao u situaciju da vodi 4:3 u prvom setu. Došle su nove lopte, vratio sam brejk, a meč je potom mogao da ode u drugom pravcu. Međutim, drago mi je da sam dobio i da sam igrao", rekao je posle meča Đoković.

Bila je ovo njegova 70. pobjeda na Vimbldonu. Da li napreduje kako je želio na ovom turniru?

"Imao sam težak meč u trećem kolu (3:1 protiv Hurkača, prim. novin), izuzev toga sam sve pobijedio 3:0, igrao dobro, a mislim da sam najbolje odigrao u četvrtom kolu (3:0 protiv Umbera) i danas u četvrtfinalu. To sam želio i nadam se da ću tako nastaviti i u polufinalu".

Pelja ili Bautista Agut?

"Izgubio sam od Bautiste posljednjih nekoliko mečeva. On ne pravi mnogo grešaka, igra ravno na travi, konstantno, nema mnogo problema, padova... Sa druge strane, Pelja je izbacio nekoliko favorita i protiv koga god da igram u polufinalu imam veliko poštovanje za obojicu", sportski je dodao Đoković poslije još jednog plasmana među četiri najbolja na Vimbldonu.

Iz seta u set:

TREĆI SET:

6:2 Za manje od dva sata, Novak je izborio meč loptu i po svemu više nego zasluženu pobjedu. Za polufinale!

4:1 Đoković je i u drugom uzastopnom servis gemu spasio brejk loptu i potom to glasno proslavio! Na drugoj strani, i Gofanova reakcija bile su na momenat burne, ali Novak zaista igra i izgleda moćno.

1:0 Prošlo je više od sata od kada je Gofan posljednji put osvojio gem. Vezao je Đoković čak deset gemova u nizu.

DRUGI SET - 6:0!



6:0 Nije ni na trenutak dozvolio Đoković rivalu da uhvati vazduh. Htio je da na njegov servis završi posao i u tome je uspio! Idemo u treći set poslije "NULE" i tri Noletovog brejka u ovom setu.

4:0 Potpuno drugačija slika u odnosu na početak meča. Ravnopravni duel pretvorio se u potpunu dominaciju srpskog tenisera, koji je nakon izgubljenog servisa u prvom setu zaigrao na najvišem nivou. Trenutno se pita za SVE, kao što rezultat govori.

PRVI SET - 6:4!:



6:4 Desetak minuta poslije Gofanovog brejka, Novak je osvojio set! Belgijanac ga je "isprovocirao" na neki način, a Đokovićev odgovor bio je snažan. Uzastopni brejkovi i 1:0!

4:4 Bravo! Novak odmah uzvraća brejk! Forhend je bio odlučujući i u odlučujućem minutu je "slomio" Gofanov otpor. Gubitak servisa ni na sekund nije poremetio najboljeg na svetu.

3:4 Nažalost, prvi brejk je napravio Gofan. Imao je Novak 30:0 u sedmom gemu, ali je Belgijanac "vezao" četiri poena i prvi stekao prednost.

3:2 Tvrd početak meča, dvije brejk lopte Gofana u trećem gemu, ali i mirna Đokovićeva reakcija. Za sada i jedan drugi brane i čvrsto čuvaju svoj servis.

- Podsećanje da u ovim trenucima igraju i Pelja i Bautista.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC