• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Beker RASPRODAO trofeje i suvenire, uzeo 680.000 funti!

Autor mondo.rs

Nekada najbolji teniser svijeta bio je primoran da svoje vrijednosti stavi na aukciju. Najvišu cijenu postigao je trofej US opena iz 1989. godine.

 oris-Beker-prodao-suvenire-i-trofeje-za-680-hiljada-funti Izvor: MN PRESS

Internet aukcija na kojoj je Boris Beker izložio svoje vrijedne trofeje i suvenire iz igračkih dana, donijela je bivšem njemačkom asu 680.000 funti, odnosno oko 850.000 dolara.

Britanski sud je 2017. godine konstatovao da je Beker "švorc", nakon čega je regulisanje njegove situacije povjereno jednoj specijalizovanoj kompaniji.

Na aukciju su stavljena 82 predmeta iz kolekcije nekadašnjeg trenera Novaka Đokovića, od kojih je najveću cijenu - 150.000 funti, dostigao trofej US opena iz 1989.

To je bio četvrti od njegovih šest grend slem trofeja osvojenih u singlu, poslije tri Vimbldona (1985, 1986, 1989). Tokom 90-ih uslijedila su još dva trijumfa na Australijan openu.

Replika trofeja Dejvis kupa prodata je za 52.100 funti, a na raspolaganju su još bili Bekerov prsten dobijen po prijemu u tenisku "Kuću slavnih", satovi, sportska oprema koju je nosio...

Aukcija je prvobitno bila zakazana za prošlu godinu, ali Beker se tada pozvao na diplomatski imunitet, pošto je preuzeo ulogu sportskog ambasadora Centralnoafričke Republike!

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC