• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Novak Đoković napravio promjene u stručnom štabu

Autor mondo.rs

Najbolji teniser svijeta odlučio je da "promeša karte" u svom stručnom timu - Goran Ivanišević je došao, a dugogodišnji kondicioni trener Gebhart Fil Grič otišao

 Novak Đoković stručni štab Izvor: MN PRESS

Novak Đoković osvojio je Vimbldon, peti put u karijeri, pošto je u epskom finalu poslije pet sati igre pobijedio Rodžera Federera.

Uspjeh u Londonu iz Novakove lože posmatrala su neka nova lica, umjesto onih koje smo navikli da viđamo na tom mjestu posljednjih godina.

Prvu nedjelju sa njim je bio Goran Ivanišević, koji je na neodređeno vrijeme pozvan da unese novu energiju, ali u timu nije bilo Gebharta Fila Griča, dugogodišnjeg kondicionog trenera Novaka Đokovića.

Iako se činilo da je Austrijanac samo napravio pauzu, ispostavilo se da nije tako, već su odlučili da završe saradnju.

Marjan Vajda, Novakov trener otkrio je to poslije osvajanja 16. grend slem titule Đokovića.

On je u razgovoru za portal sport.sk rekao da je Grič odlučio da promijeni posao.

"Poslije neuspjeha na Rolan Garosu svi smo bili pomalo razočarani, pa smo unijeli promjene i u sastav stručnog štaba. Gebhart Fil Grič je odlučio da preuzme mjesto u Olimpijskom komitetu Austrije, pa je to i učinio, i nije bio uz nas na Vimbldonu. Napustio nas je poslije mnogo godina saradnje i neko će uskoro preuzeti njegovo mjesto", rekao je Vajda o kondicionom stručnjaku koji je prije Đokovića sarađivao sa Tomasom Musterom, bivšim austrijskim teniserom, koji je svojevremeno bio i prvi na ATP listi.

Austrijanac, koji je jedan od najzaslužnijih za Novakovu sjajnu formu posljednjih godina, počeo je saradnju sa srpskim asom još 2009. godine.

Razišli su se nakon mnogo godina, u maju 2017, kada je otpustio i Vajdu, ali ga je poslije perioda koji nije dao pozitivne rezultate ponovo priključio svom timu.

U međuvremenu, Đoković je u svoj tim uveo novo lice - Gorana Ivaniševića.

"Pozitivna sam osoba i tako i prihvatam dolazak Ivaniševića. Prije Vimbldona nam je bilo potrebno da unesemo svježu atmosferu u ekipu i Goranovim dolaskom to je i učinjeno. On je bio kratko sa nama i za to vrijeme bio je aktivan. Dobro se razumijemo, jer imamo sličan slovenski mentalitet. Vidjećemo šta će nam ta saradnja donijeti u budućnosti", poručio je Vajda.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC