• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Nije trajalo ni godinu: Razišli se Zverev i Lendl

Autor mondo.rs

Njemački teniser prekinuo saradnju sa nekadašnjim brojem jedan

Aleksander Zverev više ne sarađuje sa Ivanom Lendlom.

Njemački teniser je izborio plasman u četvrtfinale turnira u Hamburgu, gdje se sastaje sa Filipom Krajinovićem, a nakon toga objavljeno je da je ostao bez trenera.

Saradnja petog tenisera svijeta i osvajača osam grend slem trofeja završena je poslije nepunih godinu dana.

Vjerovalo se da će Lendl, poznat po svom spartanskom pristupu, uspjeti da donese napredak u igri Zvereva i trofeje, kao što je prethodno učinio sa Endijem Marejom, ali se to nije dogodilo.

Nakon što su počeli da rade krajem avgusta prošle godine, njemački teniser je osvojio završni masters sezone, a onda u 2019. nije ostvario zapaženije rezultate.

Zverev je imao neke privatne probleme, koji su uticali i na njegovu igru, dok je Lendl opet zbog svojih obaveza propustio da bude uz njega tokom sezone na šljaci.

"Imam mnogo vjere u Sašu koji je još uvijek mlad. Mislim da jednog dana može postati veliki igrač, ali trenutno sudski problemi koje ima otežavaju rad na način koji je u skladu sa mojom filozofijom", naveo je nedavno Lendl.

Trenutno peti igrač svijeta je ove sezone uspio da osvoji samo titulu u Ženevi, a na grend slemovima nije bio uspješan. Na Australijan Openu ispao je u četvrtom kolu, na Rolan Garosu eliminisao ga je Novak Đoković u četvrtfinalu, a na Vimbldonu je duboko razočarao zbog eliminacije u prvoj rundi.

Razlaz Lendla i Zvereva nagoviješten je tokom prošle nedjelje, kada je mladi Nijemac javno kritikovao svog trenera zbog toga što "na treningu koji traje dva sata on pola sata priča o svom psu i golfu".

Zverev će u nastavku sezone raditi ponovo sa svojim ocem Aleksanderom starijim, koji je od početka karijere član njegovog stručnog štaba.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC