• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Listo skočio za pobjedu, rekord i "penziju" (FOTO)

Autori mondo.ba Autori Agencije

Najbolji skakači sa Starog mosta u Mostaru ove godine su Lorens Listo i Igor Kazić,

Listo je slavio u kategoriji skokova na glavu, dok je Kazić pobjednik u kategoriji skokova na noge.

Iza Liste u jakoj konkurenciji među 15 takmičara iz čitave regije drugo mjesto je osvojio Stefan Jeftić, a treće mjesto pripalo je Mustafi Šariću.

Lorens Listo po 13. put postao je mostarski šampion i tako je odbranio titulu, te dostigao rekord legendarnog Emira Balića.


Ovom pobjedom Listo se ujedno oprostio od skokova, kazavši kako se to odnosi samo na takmičarski dio, ali da skokove nikada neće napustiti, jer su dio njega.

"Ovo je najteža moja borba sa samim sobom. U prvoj seriji sam primio udarac u glavu, mantalo mi se, ali nekako sam napamet skočio u drugoj seriji. Zadovoljan sam skokovima, a kasnije ću ih i sam pogledati. Dalje idem trenirati malu raju, a ja zasluženo idem u penziju. Posvetit ću se odgajanju novih mostarski lasti i budućih šampiona skokova sa Starog mosta", rekao je Listo nakon što je po trinaesti put preuzeo pobjednički pehar i priznanja ispod Starog mosta koje mu je uručio predsjedavajući Predsjedništva BiH, Željko Komšić.

U kategoriji skokova na noge nastupilo je 14 takmičara, a dugogodišnji mostarski skakač Igor Kazić iza sebe ostavio je Kenana Maslešu i Admira Delića.


"Ovo je moja sedma pobjeda, a treća uzastopno. Bilo je jako teško danas zbog kiše, ali sam uspio i jako sam sretan i ponosan", rekao je Kazić.


Novost ovogodišnje manifestacije je da je skokove ocjenjivao samo jedan žiri, za razliku od proteklih godina kada su skokove ocjenjivali žiri za skokove na noge i za skokove na glavu.

Žiri koji pod budnim okom prati svaki skok ove godine su činili Alica Jakirović, Semir Drocić, Semir Kazazić, Haris Šiširak i Samir Zukanović-Lilo.

Ovaj događaj uživo su pratile hiljade gledalaca, koji su došli iz različitih krajeva svijeta, ali i brojne domaće, regionalne i svjetske medijske kuće.

Skokovi sa Starog mosta u Mostaru tradicionalno su takmičenje i datiraju iz vremena gradnje mosta. Prvi skok zabilježen je 1664., dok je formalno takmičenje ustanovljeno 1968. i otad se održava svakog ljeta zadnje nedjelje u sedmom mjesecu.

Skokovi se izvode u dvije kategorije: na noge i na glavu (lasta). U skokovima na noge poželjno je da skakač prilikom ulaska u vodu napravi što manji pljusak (štrap) dok je u skokovima na glavu obrnuto.

Tradicionalna manifestacija zatvara se u 22 časa bakljadom uz spektakularne skokove koje izvode iskusni skakači, odnosno veterani skokova sa Starog mosta nakon čega slijedi druženje u srcu stare gradske jezgre grada na Neretvi.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC