• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ruski teniseri opčinjeni Federerom: On je umjetnik

Autor mondo.rs

Karen Hačanov i Danil Medvedev kažu da je privilegija igrati u eri "velike trojke", ali jednog igrača posebno izdvajaju

Mladi teniseri složni su u ocjeni da imaju od koga da uče. Istina, teško je približiti se i nadmašiti "stare kuke" Rodžera Federera, Rafaela Nadala i Novaka Đokovića, ali upravo zbog njih postaju bolji igrači.

"Nismo još dovoljno iskusni, ali stičemo ga igrajući velike turnire protiv velikih igrača. Veterani imaju potpuno drugačiji način razmišljanja i bolji su u mečevima na pet setova", naveo je Danil Medvedev, navodeći primjer da ipak napreduju, apostrofirajući iz plejade mlađih Aleksandera Zvereva, koji je osvojio jedan masters i završni turnir sezone, ali ne i grend slem trofej.

Medvedev napominje da se jedan iz "velike trojke" ipak izdvaja.

"Federer je sigurno najtalentovaniji od njih. On se izdvaja zbog svog jedinstvenog stila. Đoković je poput mašine, i nemoguće ga je pobijediti kada igra svoj najbolji tenis, ali je Rodžer poseban. On je savršen u bilo kom aspektu igre. Igra lijep tenis, elegantan, ima neku umjetničku sposobnost... Niko to ne radi kao on", naveo je 23-godišnji Rus.

Njegov zemljak i vršnjak Karen Hačanov takođe je oduševljen sposobnostima Federera, rekordera sa osvojenih 20 grend slem trofeja.

Za razliku od Medvedeva, Hačanov je uspio da pobijedi jednog od njih - najboljeg na svijetu, Đokovića, prošle godine u finalu mastersa u Parizu.

"Teško je izdvojiti nešto posebno protiv njih, osim da igraju vrhunski tenis, ali i da su ipak pobjedivi", rekao je Hačanov i takođe izdvojio Švajcaraca.

"Sjajni su, ali Federer je nekako drugačiji. Nikada ne znate koji će naredni potez da odigra. On je poput muzičara koji kao da svira na terenu. Mislim da je on najbolji igrač na svijetu, bez obzira na poziciju koju trenutno zauzima. O tome da je jedinstven najbolje govori to da ne bi mogao da bude toliko dugo dobar protiv najboljih. Ti ljudi su rijetki u sportu i zaista je veliko zadovoljstvo igrati protiv njih", naveo je Hačanov, koji je kao i Medvedev do sada osvojio četiri ATP trofeja.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC