• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

ATP lista: Džumhur ponovo među 100 najboljih

Autori mondo.ba Autori Fena

Teniser iz BiH večeras igra meč prvog kola US Opena protiv Francuza Benšetrija.

Najbolji bosansko-hercegovački teniser Damir Džumhur vratio se, kada je u pitanju ATP lista, među 100 najboljih tenisera svijeta.

27-godišnji Sarajlija na najnovijoj listi objavljenoj danas zauzima 99. mjesto, a pomak je napravljen zahvaljujući plasmanu u drugo kolo turnira u Vinston-Sejlemu, na kojem je, prethodno, morao da igra i kvalifikacije.

Damir će večeras imati šansu da osvoji nove bodove. U prvom kolu US Opena igra protiv francuskog tenisera Robina Benšetrija, koji je na posljednji grend-slem u sezoni stigao kao 226. teniser svijeta.

Prošle godine, Džumhur je zaustavljen već u prvom kolu od srpskog tenisera Dušana Lajovića, a ukoliko večeras savladala rivala iz Francuske, rival u drugoj rundi biće mu Švajcarac Rodžer Federer, pod uslovom da savlada kvalifikanta, Indijca Sumita Nagala, u šta niko ne sumnja.

Prvo mjesto na ATP listi i dalje suvereno drži Novak Đoković sa 11 685 bodova, skoro 4 000 više od drugoplasiranog Rafaela Nadala. Treći je Rodžer Federer (6 950), a u prvih deset dalje slijede Dominik Tim (4 925), Danil Medvedev (4 125), Aleksandar Zverev (4 005), Kei Nišikori (4 005), Stefanos Cicipas (3 045), Karen Hačanov (2 890) i Roberto Bautista Agut (2 575).

Mirza Bašić je zadržao 218. poziciju sa 213 bodova, dok je Tomislav Brkić slabije plasiran za dvije pozicije u odnosu na prethodni ponedjeljak i sada je 402. na svijetu sa 87 bodova.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC